1. Februara 2023.

Antonov: Vašington je imao i ima šta da sakrije u laboratorijama u Ukrajini

“Amerikanci su kontradiktorni. Ako je takav program bio ‘miran’, zašto su radovi tako brzo obustavljeni? Zašto se tim pitanjima bave vojni specijalisti, a ne civilni stručnjaci? Odgovor je očigledan: Vašington je imao i ima šta da sakrije”, naglasio je Antonov.

On je istakao da izjava Bele kuće o deaktivaciji laboratorija pre početka specijalne operacije u Ukrajini svedoči o želji Vašingtona da spreči da rezultati istraživanja dođu u ruke ruske vojske.

“Rusko Ministarstvo odbrane je više puta ukazivalo na znake primene programa dvostruke namene od strane SAD. Najkontroverzniji eksperimenti se izvode van nacionalne teritorije. Evo samo jednog primera: Vašington od 2019. koristi Ukrajinu kao mesto za eksperimente HIV infekcije. Najugroženije kategorije bile su ciljne grupe stanovništva sa visokim rizikom od infekcije”, rekao je.

Ruski diplomata je izrazio uverenje da će se “pre ili kasnije morati odgovoriti na pitanja koja postavlja Ruska Federacija”.

“Važno je zapamtiti: laži imaju rok trajanja”, zaključio je on.

Ranije je portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi priznao da je Vašington sa Kijevom radio na nekoliko “studija u oblasti prevencije pandemije”. Prema njegovim rečima, ta aktivnost je zaustavljena, dok se u tim laboratorijama nije razvijalo biološko oružje.

Načelnik Snaga za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije Igor Kirilov rekao je da je razvoj pandemije kovida 19 prema scenariju vežbi održanih u Njujorku 2019. godine pokreću pitanja da je ona unapred smišljena, kao i da su u nju umešane SAD.

On je dodao da sumnju izaziva i visok stepen pripremljenosti američkih proizvođača mRNA vakcina za pandemiju.

“Stiče se utisak da su farmaceutske kompanije unapred razvile preparate za vakcine, ali nisu mogle brzo da ih plasiraju na tržište zbog specifičnosti virusa, što se naknadno manifestovalo u niskoj efikasnosti vakcinacije i brojnim neželjenim reakcijama”, ocenio je Kirilov tokom brifinga, čiji je sadržaj prenelo Ministarstvo odbrane Rusije.

On je dodao da razvoj pandemije upravo prema ovom scenariju pokreće pitanja da li se to desilo namerno, na koji način su SAD umešane u incident, kao i koji su pravi ciljevi američkih bioloških programa i unapređenja svojstava opasnih patogena.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare