Antonov: SAD pokrenule totalni hibridni rat protiv Rusije - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Antonov: SAD pokrenule totalni hibridni rat protiv Rusije

Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici pokrenuli su totalni hibridni rat protiv Rusije na njenoj teritoriji, izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

Prema njegovim riječima, SAD istovremeno namamljuju NATO partnere da “finansiraju renesansu američkog vojno-industrijskog kompleksa”.

  • Toliki novac “odbrana” SAD nije vidjela čak ni u godinama Hladnog rata – dodao je Antonov.

Politički kurs Vašingtona vodi katastrofalnom scenariju

Pored toga, Antonov je naglasio da Rusija stalno upozorava SAD da njihova politika vodi svijet ka katastrofalnom scenariju.

  • Mi stalno upozoravamo Vašington da politika koje se drže kako bismo bili poraženi “na bojnom polju” ubrzano vodi svijet ka katastrofalnom scenariju – rekao je on novinarima.

Antonov je takođe demantovao tvrdnje da Rusija, navodno, prijeti primjenom nuklearnog oružja, nazvavši ih “praznim i neodgovornim”.

  • Niko u političkom i vojnom rukovodstvu Rusije nikada se nije izjašnjavao na taj način dodao je diplomata.

Ruski ambasador je ranije izjavio da se Sjedinjene Američke Države u odnosima sa Rusijom rukovode stalnom željom da se samopotvrđuju u duhu Hladnog rata.

Antonov je istakao da se Vašington sve više uvlači u ukrajinski sukob, gubeći instinkt samoodržanja, a isporuke sve moćnijeg naoružanja Kijevu govore o raspoloženju SAD za eskalaciju.

Danas objavljeno

Petković: Nasilje Prištine nad Srbima najsnažniji argument da je ZSO neophodna

Vanja A

Sud odbio pritvor uhapšenim zbog sumnje na dječiju pornografiju

Vanja A

Patrijarh Kiril: Kijev progoni Crkvu jer to traže stranci

Vanja A

Ostavite komentar