11. Januara 2023.

Antonov: Odluka o obuci Ukrajinaca u SAD još jedan dokaz umešanosti Vašingtona

Antonov je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da odluka američkog ministarstva odbrane da organizuje obuku u Fort Silu u Oklahomi predstavlja još jednu potvrdu umešanosti Vašingtona u ukrajinski sukob na strani, kako je naveo, nacističkih kriminalaca iz Kijeva.

Analitičari Vašington posta su otvoreno priznali da obuka ukrajinskih trupa u SAD znači da je umešanost Vašingtona u konfrontaciju sve veća, napomenuo je Antonov, prenela je pres služba ruske ambasade.

Prema njegovim rečima, ti argumenti novinara slikovito pokazuju da je Vašington namerno obmanuo Rusiju i svet kada je govorio da želi da se ojača sposobnost samoodbrane Ukrajine.

Pravi cilj američke administracije je da Rusiji nanese što veću štetu na bojnom polju koristeći pri tome Ukrajince kao opunomoćenike, ukazao je Antonov, preneo je TAS S.
Pres sekretar Pentagona, brigadni general Pat Rajder, najavio je u utorak tokom brifinga u Pentagonu da bi obuka ukrajinskih vojnika za korišćenje raketnih odbrambenih sistema „patriot“ u Fort Silu u Oklahomi mogla da počne već sledeće sedmice.
Rajder je rekao da će tokom obuke biti obučeno od 90 do 100 ukrajinskih vojnika da upravljaju i održavaju odbrambeni sistem tokom kursa koji će trajati nekoliko meseci.

Američke vlasti su u decembru objavile planove da Ukrajini obezbede 1,85 milijardi vojne pomoći u drugom paketu koji će prvi put uključivati PVO raketni sistem „patriot“.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare