Antiohijski patrijarh poslao poruku UPC i ruskom patrijarhu: Ko izdrži do kraja biće spasen! - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Antiohijski patrijarh poslao poruku UPC i ruskom patrijarhu: Ko izdrži do kraja biće spasen!

Patrijarh antiohijski i celog Istoka Jovan X (Jazidži) uputio je pismo solidarnosti mitropolitu kijevskom i cele Ukrajine Onufriju u vezi sa progonom ukrajinskih pravoslavaca.

„Sa velikom bolom u srcu pratimo iz daleka progon koji vi i vaša sveta Crkva doživljavate zbog Hrista. Geografski smo daleko od vas, ali smo vam bliski duhom, pružamo vam ruku u ovom mračnom trenutku. Neka vam Gospod podari mudrost, snagu i sposobnost da izdržite, jer „ko izdrži do kraja biće spasen“, sledi iz teksta poruke, čiju je kopiju dobio Sputnjik na arapskom jeziku.„Sa radošću i istovremeno sa tugom grlimo vas u Hristu u ove dane Velikog posta, kada se pripremamo za smrt i Vaskrsenje Gospoda i Spasa našeg.

Pišemo Vam u ovo teško vreme poštovane Ukrajinske Pravoslavne Crkve, vreme kada se sećamo reči svetog apostola Pavla: Odasvud smo tlačeni, ali nismo sputani; nalazimo se u očajnim okolnostima, ali ne očajavamo; mi smo progonjeni, ali nismo napušteni; svrgnuti, ali ne ginemo“, napisao je Jovan X.„Neka vam Gospod podari mudrost, snagu i sposobnost da istrajete, jer „ko izdži do kraja biće spasen“, naveo je patrijarh u svom zaključku.On se obratio i patrijarhu moskovskom i cele Rusije Kirilu porukom u kojoj je izrazio reči saučešća i podrške.„Danas sa vama proživljavamo najteže trenutke naše i vaše istorije, svedoci smo ovog sukoba. Molimo se Bogu, molimo ga da vam podari snagu i mudrost“, navodi se u poruci.

Sputnjik.rs

Danas objavljeno

Pretukao šestomjesečnu bebu i suprugu

Vanja A

Iran: Trebaju nam ruski Suhoji

Vanja A

Orban: Molio sam se da u Turskoj ne pobijedi onaj soroševac, to je važno i za Srbiju

Vanja A

Ostavite komentar