17. Aprila 2023.

„Angry Birds” navodno se prodaje – Segi

Iznenađujuće je pomisliti da bi Sega – konkretno, njena matična kompanija Sega Sammy Holdings – želela da potroši toliko na Rovio s obzirom na pad popularnosti igara Angry Birds. Originalna igra je bila veliki uspeh 2009. godine, ali je franšiza naizgled pala od svog vrhunca 2014, kada je Rovio prijavio pad profita i otpuštanja.

Godine 2016, Rovio je isprobao filmsku adaptaciju, The Angry Birds Movie, koja je bila uspešna na blagajnama i još uvek je sedmi film sa najvećom zaradom – čak i ako recenzije nisu bile ljubazne. Njegov nastavak iz 2019, The Angry Birds Movie 2, nije postigao isti uspeh. Rovio je posmatrao kako konkurenti poput Candy Crush rastu sve više i više, izjedajući interesovanje za Angry Birds.

Nedavno je Rovio uklonio svoju originalnu igru Angry Birds iz Google Play prodavnice, a iOS verziju je preimenovao u Red’s First Flight. Ovaj potez je naizgled učinjen kako bi se igrači prebacili na unosne freemium nastavke i zamaglili kupovinu jednom i zauvek igrali poslovni model originalne igre.

Rovio se ranije približio ugovoru od 800 miliona dolara za izraelski programer Plaitika koji će preuzeti, ali su ti razgovori zvanično nestali u martu. Sada bi Sega uskoro mogla da poseduje kompaniju Angry Birds sa sedištem u Finskoj.

Rovio-ova originalna igra Angry Birds bila je prva mobilna igra koja je dostigla 1 milijardu preuzimanja (rekord koji je u stvari potvrdila Ginisova svetska rekorda), a Rovio je tvrdio da je njegova kombinovana biblioteka igara dostigla 5 milijardi preuzimanja od prošle godine. Dakle, možda postoji argument da kompanija vrednuje petinu dolara po preuzimanju. Sećate se kada je Take-Two kupio studio društvenih igara Zinga za 12,7 milijardi dolara?

Možda Sega ima novi set heroja u rangu sa Sonic i prijateljima, koji samo čekaju da ih pokrene epska franšiza mobilnih igara.

Izvor: TheVerge / PCPress

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare