25. Augusta 2023.

Angelina Topić u finalu Svjetskog prvenstva!

Srpska atletičarka Angelina Topić plasirala se u finale Svjetskog prvenstva na otvorenom koje se održava u Budimpešti.

Topić je bez ikakvih problema iz prve preskočila 1,80, potom i kada je letvica podignuta pet centimetara više, a onda i na 1,89 ponovo iz prve.

Došlo se do visine od 1,92, kada je Topićeva prva dva puta bila neuspešna, a potom iz treće preskočila i tim skokom se našla u finalu.

Ukupno 35 devojaka takmičilo je u dve kvalifikacione grupe,a u finalu je bilo mesta za sve koje prebace normu od 1,94 m ili 12 najboljih po rezultatu. Visinu od 1,92 uspelo je da preskoči 8 takmičarki.

Pet atletičarki imalo je istu preskočenu visinu od 1.89 m, pa je svih pet prošlo u finale. Tako da će ih ukupno takmičiti 15, umesto 12.

Finale skoka uvis na programu je poslednjeg dana Svetskog atletskog prvenstva, u nedelju, 27. avgusta sa početkom u 20.05 časova.

Tamo će joj rivalke biti Jaroslava Mahučik, Eleanor Paterson, Lamara Distin, Morgan Lejk, Elena Kuličenko, Vašti Kaningem, Nikola Olisadžers, Irina Gerašenko, Lija Apostolovski, Nedežda Dubovitskaja, Kristina Honsel, Solen Žikel, Naval Meniker i Ela Junila.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare