10. Septembra 2023.

Android je konačno promijenio izgled

Android je od starog dvodimenzionalnog malog vanzemaljca koga svi dobro znamo sada postao animiran i dobio različite šarene 3D likove koji deluju osvežavajuće

Nova galerija sa animiranim android robotićima će se verovatno pojavljivati u aplikacijama i na Android telefonima u skorijoj budućnosti.

Novi Android logo se do sada pojavljivao samo u prezentacijama i YouTube, piše Creative Blog,  ali bi uskoro trebao da bude ubačen na ekrane pri podizanju sistema i na drugim mestima u Android 14 operativnom sistemu. Da podsetimo, Android 14 je bio očekivan za ovu nedelju, ali je premijeraa navodno odložena do oktobra.

Namera rebrendiranja, koje uključuje i logo sa velikim slovom „A“ sprovedenog sa R/GA, takođe je bila da se napravi očiglednija veza između Android-a i Google-a. U zvaničnom Android blog postu Džejson Furnije, direktor Android brenda za krajnje korisnike piše: „Podižemo Android logo tako što ga pišemo velikim slovom „A“, dodajući veću težinu njegovom izgledu kada se postavi pored Google logotipa. Iako smo dodali više oblina i ličnosti jedinstvenih za Android, nova Android stilizacija više odražava Google logo i stvara ravnotežu između to dvoje.”

Android i Bugdroid

U međuvremenu, 3D dizajn omogućava Android robotu i „bugdroid-u“ (glava robota) da poprime različite ličnosti za različite aplikacije. „Kao vizuelni identitet našeg brenda, želeli smo da bugdroid bude dinamičan kao i sam Android“, kaže Furnije. „Takođe smo ažurirali izgled celog robota kako bismo osigurali da može lako da prelazi između digitalnog i stvarnog okruženja, čineći ga svestranim i pouzdanim pratiocem na svim kanalima, platformama i kontekstima.“

Android sa novim animiranim 3D likovima sigurno cilja da učini brend zabavnijim i da se dopadnu mlađoj publici, a čini se da ćemo sve više da gledamo transformaciju 2D u 3D maskote u budućnosti.

Foto: Google

Izvor: benchmark

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare