26. Februara 2024.

Android AI unapređenja: Google uvodi veštačku inteligenciju u Messages i Android Auto

Google je najavio Android AI ažuriranja, koja uključuju uvođenje Gemini veštačke inteligencije na aplikaciju Messages i AI sažetke poruka u Android Auto

Iako neće predstaviti nove telefone na ovogodišnjem mobilnom kongresu MWC u Barseloni, Google je najavio pojedine novine kao što su Android AI unapređenja koja se ogledaju u dovođenju veštačke inteligencije na njegove platforme. Tako će Google integrisati svoj Gemini AI model u aplikaciju Messages, a u Android Auto platformu dodaće pametne tekstualno-glasovne sažetke poruka tokom vožnje, zasnovane na veštačkoj inteligenciji.

Već od ove nedelje, korisnici Messages aplikacije moći će da pristupe Google četbotu, bez potrebe za napuštanjem aplikacije za slanje poruka. Gemini u Messages moći će da obavlja osnovne zadatke poput pisanja poruka i pomoći u planiranju događaja, a moći će i jednostavno da ćaska sa vama ukoliko vam je dosadno. Funkcija je još u beta fazi i trenutno je dostupna samo onima koji se služe porukama na engleskom jeziku, kaže Google.

Android Auto takođe dobija AI pojačanje koje bi moglo da pomogne u smanjenju ometanja od ljudi koji vam šalju poruke dok ste u vožnji. Ako grupni čet preplavljuje vaš telefon neprekidnim porukama ili vam neko šalje „romane“ teksta, Android Auto će automatski sažeti poruke i pročitati vam njihovu kraću verziju. Takođe će predložiti odgovore i radnje na osnovu poruka, poput deljenja vašeg vremena dolaska, tako da možete odgovoriti jednim dodirom i fokusirati se na vožnju.

Google je takođe najavio neke nove funkcije pristupačnosti za Android na sajmu, uključujući AI-generisane opise slika u Lookout aplikaciji. Ona će moći da generiše opise za slike pronađene na internetu ili primljene u porukama i pročita ih korisniku. Ova funkcija će za sada takođe biti dostupna samo na engleskom jeziku, ali vremenom će se proširiti na globalni nivo.

Google Lens funkcija u Maps aplikaciji takođe dobija poboljšanu opciju čitača ekrana, koja će korisnicima omogućiti da usmere kameru svog telefona na nešto ispred sebe, poput restorana ili stanice javnog prevoza, i dobiju informacije o tome što pokazuju na kameri.

Ažuriranja za Android takođe uključuju nove kontrole za Spotify nazvane Spotify Connect, tako da korisnici mogu bez problema da se prebacuju sa uređaja na uređaj, kao što je prelaz sa slušalica na zvučnik. Ista funkcija dostupna je od ranije i za YouTube Music servis, a s obzirom na to da sada stiže i za Spotify, možda bismo mogli da je vidimo i u drugim striming aplikacijama u budućnosti.

Benchmark.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare