8. Juna 2023.

Android 14 beta pokvario senzore otiska prsta na nekim Pixel telefonima

Google je nedavno započeo javno beta testiranje predstojećeg Android 14 operativnog sistema. Iako očekujemo dosta novina i funkcija, izgleda da neki Pixel telefoni imaju problem sa novom Android 14 beta verzijom OS-a, jer je senzor otiska prsta jednostavno prestao da radi.

Sa novom Android 14 beta verzijom, sistem više ne prepoznaje senzor otiska prsta, kao da ne postoji. Sve opcije i podešavanja povezana sa senzorom su nestala, što korisnicima ostavlja samo PIN, šablon ili lozinku kao opciju za otključavanje telefona.

Android 14 beta logo

Čini se da je problem ograničen samo na Pixel 6, Pixel 6 Pro i Pixel 6a telefone, prema trenutnim izveštajima, piše 9to5Google. Nema očiglednog rešenja za ovaj problem, iako se spekuliše da bi fabrički reset ili vraćanje na prethodnu verziju Androida moglo da reši ovu bizarnu situaciju.

Svi smo uzbuđeni da probamo novi operativni sistem koji Google sprema za nas, ali je uvek dobra ideja da ne instalirate beta verzije softvera na svojim primarnim uređajima, jer sasvim sigurno imaju probleme. Pa to je i poenta bete, da se problemi prijave i reše pre zvaničnog lansiranja, zar ne?

Benchmark.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare