11. Jula 2023.

Anđušić: Veliko olakšanje; I bez Jokića imamo tim za medalju

Košarkaš Partizana i reprezentativac Srbije Danilo Anđušić izjavio je da je veliko olakšanje za igrače što su se FIBA i Evroliga dogovorile oko termina mečeva.

Svetska košarkaška federacija (FIBA) i Evroliga postigle su dogovor da se u sezoni 2023/24 ne preklapaju termini utakmica reprezentacija i klubova koji igraju evropsko elitno takmičenje, saopšteno je u ponedeljak na sajtu FIBA.

“Sigurno će od sada bude mnogo lakše za reprezentaciju, igrače i navijače. Nacionalni tim će moći, ako ne u najjačem, ali u mnogo jačem sastavu da se okuplja i igra kvalifikacione utakmice. Naravno, ova odluka ide naruku i svim ostalim selekcijama. Drago mi je zbog igrača, jer smo mi do sada bili nekako između dve vatre”, istakao je Anđušić za “Sportklub”.

Dodaje da je uvek spreman da igra za reprezrentaciju.

“Naravno da je ta želja da se pomogne reprezentaciji uvek prisutna i kod mene i kod drugih igrača. To je za mene, pre svega, velika čast, a zatim i zadovoljstvo. Veoma mi je drago da budem deo te priče. Uvek sam tu kad zatreba, reprezentacija je svetinja. Ako budemo u najjačem sastavu, onda su najviši dometi ostvarivi. Videćemo da li će da igra Jokić, sa njim definitivno može da se ide do zlata. Ali i bez njega bismo imali tim za medalju”, zaključio je Anđušić.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare