7. Novembra 2023.

Anđelinu Džoli otac žestoko osudio zbog stava o Izraelu: Nazvao je budalom i životinjom 

Otac Anđeline Džoli, Džon Vojt, oštro je osudio stavove svoje ćerke o ratu između Izraela i Hamasa i optužio je za širenje laži na društvenim mrežama.

Osamdesetčetvorogodišnji Džon je na Iks mreži (nekadašnji Tviter) objavio snimak pod nazivom “Istine i laži”, u kojem je kritikovao svoju ćerku i rekao da je razočaran njenim izjavama.

Optužio ju je za antiizraelske postove, za koje kaže da su lažni jer smatra da “izraelska vojska mora da zaštiti svoje tlo”.

“Veoma sam razočaran što moja ćerka, kao i mnogi drugi, ne razume Božju čast, Božju istinu. Ovde se radi o uništavanju istorije Božje zemlje, Svete zemlje, zemlje jevrejske. Ovo je pravda za Božju decu Sveta zemlja. Izraelska vojska mora da zaštiti svoju zemlju, vaš narod. Ovo je rat”, rekao je Džon, koji tvrdi da je laž da Izrael ubija nevine ljude.

“Izrael je napadnut nehumanim terorom nad nevinim bebama, majkama, očevima, dedama i bakama. Vi budale nazivate Izrael problemom. Treba se pogledati u ogledalo i pitati: ‘Ko sam ja? Šta sam ja?’ Pitaj Boga da li učiš istinu ili te lažu i pratiš sve ostale? Jer, prijatelji moji, oni koji razumeju istinu vide laž“, dodao je on.

Naveo je i da su Palestinci dobili ogromnu finansijsku pomoć koju nisu podelili sa svojim narodom.

“Narod Izraela brine o ljudima, nešto što ove životinje ne razumeju, i pravda će pobediti“, zaključuje Džon.

Džoli: Gaza postaje masovna grobnica

Podsetimo, Anđelina je rekla da teroristički napad Hamasa na Izrael ne može biti opravdanje za “nevine živote izgubljene u bombardovanju civilnog stanovništva u Gazi”.

“Ovo je namerno bombardovanje zarobljenog stanovništva koje nema kud da pobegne. Gaza je skoro dve decenije zatvor na otvorenom i brzo postaje masovna grobnica, a 40 odsto ubijenih su nevina deca. Ubijaju se čitave porodice”, napisala je glumica ranije na početku svog posta na Instagramu.

“Dok svet posmatra aktivnu podršku mnogih vlada, milioni palestinskih civila, dece, žena i porodica su kolektivno kažnjeni i dehumanizovani jer im se uskraćuju hrana, lekovi i humanitarna pomoć kršeći međunarodno pravo“, opisala je ona.

“Odbijanjem da pozovu na prekid vatre i blokirajući Savet bezbednosti UN da sprovodi mir, svetski lideri su takođe krivi za ove zločine“, zaključila je Džolijeva.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare