26. Jula 2023.

Amerika direktno optužena

Američki stratezi sponzorišu terorističke planove Kijeva, a vojna pomoć Vašingtona Kijevu dovodi samo do još većih stradanja i smrti.

To je rekao ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov.

“Postupci Vašingtona, koji nastavlja da pumpa svoje ukrajinske marionete oružjem, prevazilaze granice morala i zdravog razuma. SAD nastoje da se predstave kao nesebični dobrotvor Ukrajine. Licemerno govore o ‘pomoći’ republici. Manipulišu javnim mnjenjem, skrivajući prave ciljeve svoje politike”, napisao je Antonov na Telegramu, komentarišući odluku američke administracije da pošalje Kijevu novi paket vojne pomoći u visini od 400 miliona dolara.

Kako dodaje, municija i rakete, plaćene milijardama dolara iz džepova američkih poreskih obveznika, “pretvoriće u ruševine gradove i polja, prepune municije koja nije eksplodirala i upropaštenih života”.

“Krenuvši putem rata, Vašington ne može da se zaustavi. Umesto da trezveno ocenjuje događaje, lokalni stratezi sponzorišu terorističke planove kijevskih zločinaca”, ocenio je ambasador.

On je podsetio da se nastavljaju napadi na Krimski most koji nije vojni objekat, jer se odavno ne koristi za prevoz tereta za Oružane snage Rusije.

“Koliko još američkih borbenih vozila pešadije ‘bredli’ treba da izgori da bi američko rukovodstvo konačno shvatilo da će pokušaji da se naša zemlja pobedi na bojnom polju dovesti samo do jednog – neslavnog poraza rusofoba?”, poručio je Antonov.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare