Američki novinar otkrio kako je Novak pokušao da uđe u SAD - BIGportal.ba
Sport Tenis

Američki novinar otkrio kako je Novak pokušao da uđe u SAD

Metju Futerman, novinar “Njujork tajmsa”, objasnio je načine na koje je Novak Đoković pokušao da uđe u SAD i igra na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju.

U uvodu svog članka Futerman objašnjava kako je Đoković uprkos povredi uspeo da osvoji prvi Grend slem u sezoni, ali da su naredna dva velika ATP turnira bila na programu u SAD, zemlji koja ne dozvoljava ulazak strancima bez potvrde o vakcinaciji protiv koronavirusa.

“Očajnički je želeo da igra i tako je započeto za telefonskim pozivima i lobiranjem kod ljudi za koje su Đoković i njegov tim znali da imaju konekcije sa Bajednovom administracijom, uključujući Bili Džin King, jedne od najboljih teniserki svih vremena”, navodi američki novinar i kasnije dodaje još i:

“Bili Džin King, koja je radila sa Bajdenovom administracijom prošle godine na proslavi 50. godišnjice ‘Title IX‘, ključnog zakona koji garantuje devojkama i ženama u Americi jednake mogućnosti u sportu, obratila se svojim kontaktima u Beloj kući u njegovo ime. Svoje kontakte je koristio i PTPA, Udruženje preofesionalnih tenisera, organizacija koju Đoković vodi od 2020. godine.”

U tekstu dalje stoji da su se ti pokušaji do sada pokazali neuspešnim, ali i da će se oni nastaviti u predstojećim nedeljama.

Đoković se sa svojim menadžerom Edoardom Artaldijem obratio i Kenu Solomonu.

“Đoković i Artaldi su direktno kontaktirali Kena Solomona, izvršnog direktora ‘Tennis Channel‘ i čovek koji je sakupio velika sredstva i za predsednika Bajdena i za bivšeg predsednika Baraka Obamu.Solomon je počeo da zove najviše zvaničnike Bajdenove administracije da se izjasni o Đokovićevom slučaju, tvrdeći da je zabrana ulaska u SAD nepravedna i da bi Đokovićevo prisustvo značajno pojačati posećenost na Indijan Velsu i ekonomiju Koačela doline i južne Floride“, navodi Futerman.

Dodaje da je četvoro osoba koji rade u tenisu, američkoj vladi i sa Đokovićem, opisalo pokušaje srpskog tenisera da uđe u SAD. Neki od njih su zatražili da ostanu anonimni kako ne bi ugrozili odnose sa Bajdenovom administracijom.

Novinar “Njujork tajmsa” smatra da je neigranje Đokovića veliki udarac za mini turneju po SAD koja će proteći i bez povređenog Rafaela Nadala.

Đoković se već povukao sa Indijan Velsa, turnira čiji se direktor Tomi Has otvoreno zalagao i trudio da srpski teniser ipak zaigra u Kaliforniji. Njegovo mesto zauzeće Nikoloz Basilašvili.

Ostaje nada da ćemo ga gledati u Majamiju na turniru koji počinje 20. marta. Za to će biti potrebna brza promena, što u ovom trenutku nije realno. Pre 11. maja, za kada je zakazano ukidanje restrikcija u vezi sa koronavirusom, nije za očekivati da će doći do popuštanja mera.

B92.

Danas objavljeno

“All I need is suvo meso and rakija”

Zeljka

“Jokić ima većih briga od MVP trke”

Zeljka

“Pet setova sa Rafom i Novakom u Parizu? Previše za Alkarasa”

Zeljka

Ostavite komentar