26. Jula 2023.

“Američka neizbrisiva sramota”

Severna Koreja je nastupila u ime miroljubivih snaga i progresivnog čovečanstva protiv imperijalista koji su želeli da dominiraju nad drugima.

To je poručio lider Severne Koreje povodom 70. godišnjice pobede korejskog naroda u oslobodilačkom ratu 1950-1953.

“Otadžbinski oslobodilački rat, odnosno Korejski rat, vođen je radi zaštite časti, suvereniteta zemlje, globalnog mira i bezbednosti, a pobeda Severne Koreje pre 70 godina postala je neizbrisiva sramota za američke imperijaliste i pravi primer odbrane otadžbine”, izjavio je severnokorejski lider Kim Džong Un.

Povodom 70. godišnjice pobede u Otadžbinsko-oslobodilačkom ratu, kako Severna Koreja naziva primirje u Korejskom ratu, Kim Džong Un je posetio Groblje ratnih veterana i Groblje kineskih narodnih dobrovoljaca.

Severnokorejski lider položio je vence na grobove vojnika i izrazio “duboko poštovanje palim patriotama” i kineskim dobrovoljcima, napominjući da će se tradicija jedinstva naroda Severne Koreje i Kine prenositi s generacije na generaciju.

“Korejski branioci otadžbine odbranili su čast i suverenitet Severne Koreje. Ono što se dogodilo 27. jula predstavlja veliku pobedu u istoriji čovečanstva, koja je nanela večnu sramotu i poraz američkim imperijalistima koji su predvodili agresiju i sprečili novi svetski rat”, kazao je Kim Džong Un, prenosi Centralna novinska agencija Severne Koreje (KCNA).

On je naglasio da “neprocenjiva pobeda” u tom ratu i “nepokolebljiva konfrontacija sa američkim imperijalistima” koja traje već 70 godina, predstavljaju pravi primer odbrane otadžbine, sveta i da se Severna Koreja ne može osvojiti.

Prema njegovim rečima, “žestoki” Otadžbinski oslobodilački rat vođen je da bi se zaštitili čast, suverenitet zemlje, globalni mir i bezbednost,

“Severna Koreja je nastupila u ime miroljubivih snaga i progresivnog čovečanstva protiv imperijalista koji su želeli da dominiraju nad drugima”, zaključio je Kim Džong Un.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare