8. Oktobra 2023.

Američka kongresmenka: Oružje koje koristi Hamas najverovatnije stiglo iz Ukrajine i Avganistana

Zajedno sa Izraelom treba potražiti serijske brojeve američkog oružja, poručila je američka kongresmenka Mardžori Tejlor Grin

Da li je američko oružje koje koristi Hamas došlo iz Ukrajine, pita se američka kongresmenka Merdžori Tejlor Grin.

“Treba zajedno sa Izraelom da potražimo serijske brojeve svog američkog oružja koje koristi Hamas protiv Izraela”, napisala je ona na svom Tviter nalogu.

Hamas je, kako ona tvrdi, najverovatnije, došao do američkog oružja – kako iz Avganistana, tako i iz Ukrajine.

Danas su, naime, na pojedinim Telegram kanalima, osvanuli i snimci na kojima se vide pripadnici Hamasa naoružani ukrajinskim protivtenkovskim bacačima granata i MANPADS-ima koji su zadržani u blizini Aškelona u Izraelu.

Vojnici IDF-a su, kako se navodi, pronašli granate RPG-7 u zadnjem delu palestinskog kamioneta, a na njima su bile oznake ukrajinske jedinice iz Mukačeva u Zakarpatskoj oblasti.

I savetnik šefa DNR Jan Gagin ranije danas je poručio da bi oružje NATO-a, koje je nekada bilo prebačeno u Kijev, moglo biti preprodato i da sada se koristi protiv izraelskih vojnika.

“Treba napomenuti da je upravo Izrael, zajedno sa svojim kolegama iz NATO-a, nedavno u Ukrajinu prebacio razne vrste oružja, koje su ukrajinski vojnici i vojni zvaničnici takođe nekontrolisano preprodavali teroristima širom sveta. Ironično je to što se sada na izraelske vojnike puca iz njihovog oružja, koje je nekada isporučeno Kijevu iz NATO-a”, istakao je Gagin za “RIA Novosti”.

RTbalkan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare