11. Decembra 2023.

“Ambicije su uvijek u skladu sa tradicijom vaterpolo reprezentacije Srbije”

Vaterpolo reprezentacija Srbije počela je u Kragujevcu, pripreme za Evropsko prvenstvo, koje će se od 4. do 16. januara održati u Hrvatskoj.

“Delfini“ će u gradu na Lepenici raditi do 17. decembra, kada kreću put Budimpešte, na prijateljski turnir na kom će odmeriti snage sa selekcijama Rumunije, Nemačke, Španije i Mađarske.

Po povratku će pripreme nastaviti u Beogradu, gde će pred Novu godinu na sparingu ugostiti selekciju Hrvatske, a 2. i 3. januara treniraće sa Nemcima.

Na Evropsko prvenstvo u Zagrebu otputovaće 4. januara.

“Skupljamo se u etapama i, nažalost, tek 14. decembra bi trebalo da budemo kompletni, zbog obaveza igrača u klubovima. Ima i povređenih vaterpolista, pa ostaje da se vidi kakvo je stanje sa njihovim zdravstvenim biltenima”, 
rekao je selektor reprezentacije Srbije, Uroš Stevanović.

Predstojeća smotra najboljih evropskih reprezentacija igra se u novom formatu, a države će po prvi put biti podeljene u dve divizije, u skladu sa plasmanom na prethodnom prvenstvu starog kontinenta.

Srbija će startovati iz grupe C druge divizije, gde će joj rivali biti Izrael (5. januar), Nemačka (7. januar) i Malta (9. januar).

Dve najbolje selekcije izboriće plasman u osminu finala, gde se ukrštaju sa trećeplasiranim i četvrtoplasiranim timom iz A grupe prve divizije, u kojoj su Španija, Hrvatska, Crna Gora i Francuska.

“Ambicije su uvek u skladu sa tradicijom i istorijom vaterpolo reprezentacije Srbije. Krećemo iz donjeg doma zbog rezultata sa prošlog Evropskog prvenstva u Splitu. Imamo grupu koja je relativno laka, ali zato eliminacionu fazu započinjemo od osmine finala i ukrštamo se sa izuzetno jakom grupom. U toj fazi takmičenja sigurno nas očekuje težak protivnik i za tu utakmicu se najviše spremamo, a posle nje ćemo planirati dalje. U svakom slučaju, idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu”, 
zaključio je Stevanović.

Na spisku su: Branislav Mitrović (Turkoan), Radoslav Filipović (Oradea), Vladimir Mišović (Crvena zvezda), Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Nemanja Vico (Primorac), Đorđe Lazić (Breša), Bogdan Gavrilović (Radnički), Sava Ranđelović (Vašaš), Petar Jakšić (Partizan), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Radomir Drašović (Novi Beograd), Luka Pljevančić (Radnički), Strahinja Rašović (Vašaš), Marko Radulović (Novi Beograd), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Dušan Mandić (Ferencvaroš), Viktor Rašović (Nojzi la Sek), Filip Janković (Radnički), Nikola Lukić (Novi Beograd), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Marko Radović (Crvena zvezda), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Marko Dimitrijević (Partizan) i Luka Gladović (Partizan).

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare