17. Aprila 2024.

Ambasadorice prirodne ljepote: Ove slavne dame ne opterećuju se celulitom

S naslovnica slavnih svjetskih magazina svakodnevno nas gledaju žene “savršenih” proporcija, bez bora, trunke celulita ili šlaufića na trbuhu. Naravno, to je samo privid savršenstva koji se postiže fotošopiranjem njihovih fotografija.

Američka glumica Jennifer Love Hewitt mnogo puta tokom svoje karijere našla se na meti kritika zbog svog tijela. Kada bi se na naslovnicama tabloida pojavile njene fotografije u bikiniju, zlobni komentari na račun njenog celulita samo bi se nizali.

Međutim, glumica se zbog toga nije previše opterećivala jer ga ionako nikada nije skrivala.

– Dugo sam šutjela i nisam komentirala način na koji se ženska tijela konstantno kritiziraju. Da se razumijemo, nisam uzrujana zbog toga što se meni dogodilo, nego zbog svih djevojčica koje se opterećuju izgledom svog tijela. Znam kako izgledam i volim svoje tijelo, kao što bi trebale i sve ostale žene. Poruka svim curama s većom stražnjicom, grudima, bokovima i strukom – ponosno odjenite bikini i budite jake, kazala je jednom prilikom.

Kada je prije nekoliko godina jedan magazin greškom na svojoj internetskoj stranici objavio fotografiju Kim Kardashian prije retuširanja, društvene mreže također su se užarile od komentara. Magazin je ubrzo uklonio fotografiju, a Kim je nakon toga sama objavila uz jasnu poruku obožavateljima.

– Imam celulit, pa šta? Koja ga cura s oblinama nema? Ponosna sam na svoje tijelo i svoje obline, a ova fotografija dokaz je da to što sam na naslovnici magazina ne znači da sam savršena. Da samo znate kako mi bedra sada izgledaju, poručila je tada Kim.

Svoje pravo tijelo ne krije ni Alicia Keys.

– Mi žene najljepša smo bića na svijetu bez obzira na to koji konfekcijski broj nosimo. Zahvalna sam zbog toga što uistinu u to vjerujem jer mislim da mnoge žene smatraju da bi trebale nositi neku malu veličinu kako bi bile lijepe, kazala je pjevačica.

Azra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare