4. Oktobra 2023.

Ambasadori EU postigli dogovor o reformi migracione politike

Ambasadori 27 zemalja održali su razgovore u Briselu nakon što su Italija i Njemačka riješile nesporazum oko dobrotvornih organizacija za spasavanje migranata zaglavljenih u Sredozemnom moru

Ambasadori EU u sredu su postigli konačni dogovor o reformama migracione politike, saopštilo je predsedništvo Unije, prenosi “Dojče vele”.

“Ambasadori EU postigli su dogovor o regulativi koja se odnosi na krizne situacije i slučajeve ‘više sile’ u oblasti migracija i azila”, saopštilo je na Iksu rotirajuće predsedništvo EU, kome trenutno predsedava Španija.

Sporazum će predstavljati osnovu za pregovore između članica EU i Evropskog parlamenta, a o merama će se verovatno glasati sledeće godine.
Ambasadori 27 zemalja održali su razgovore u Briselu nakon što su Italija i Nemačka rešile nesporazum oko dobrotvornih organizacija za spasavanje migranata zaglavljenih u Sredozemnom moru.
Zemlje EU nastoje da revidiraju politiku kako bi osigurale da će Unija delovati jedinstveno u slučaju velikog priliva tražilaca azila.
Nacionalni lideri trebalo bi da se sastanu u španskom gradu Granadi u četvrtak i petak kako bi razgovarali o neregularnim migracijama. 
Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen pohvalila je postignuti sporazum, nazvavši ga “prekretnicom”.

Foto:www.globallookpress.com © Cecilia Fabiano

RTbalkan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare