Ambasada Rusije o osnivanju tribunala: Rusofobija će im doći glave - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Ambasada Rusije o osnivanju tribunala: Rusofobija će im doći glave

Generalni sekretar Organizacije američkih država Luis Almagro, pozivajući na formiranje međunarodnog tribunala za “osudu ruske agresije na Ukrajinu”, pokušava da pridobije podršku vlasti SAD, saopštila ruska ambasada u Vašingtonu.

Ambasada je naglasila da ovakvim komentarima međunarodni zvaničnik očigledno pokušava da pridobije podršku svojih vašingtonskih gospodara, jer se protiv njegove ličnosti vode interni postupci u okviru organizacije čiji je generalni sekretar.

U izveštaju se navodi da se Urugvajac od 2014. godine ni jednom nije oglasio niti osudio prestupe majdanskih nacističkih vlasti Ukrajine, koji nisu prestajali sa bombardovanjem Donjecka i drugih gradova Donbasa, gde su ginuli civili, starci i deca.

“Svojim rusofobskim stavovima Almagro donosi konfliktni potencijal u taj deo sveta”, navodi ambasada i dodaje da je njegovo mišljenje predstavljeno kao relevantno za sve članove Organizacije američkih država.

Postavlja se pitanje na koji način takvi stavovi generalnog sekretara najstarije regionalne strukture doprinose ostvarivanju ciljeva Organizacije, navodi ambasada.

“Zar nije vreme da se generalni sekretar fokusira na nasušna pitanja Zapadne hemisfere – migracije, ekonomski oporavak nakon kovida 19, borba protiv organizovanog kriminala i trgovine drogom? Ili je možda došlo vreme za novog lidera organizacije?”, poručila je ambasada Rusije u SAD.

Danas objavljeno

Svijet je upozoren, još jednom: Stiže velika kriza

M.

Srušila se višespratnica u Dohi, spasioci tragaju za preživjelima

M.

Herš otkriva ulogu Šolca u novoj verziji diverzije na Sjevernom toku

M.

Ostavite komentar