29. Maja 2023.

Amazon se ruga Netflixu zbog zabrane dijeljenja lozinki

Na stranici se nalazi šest različitih profila, koji zajedno glase: “Svako ko ima našu lozinku” i na kraju je emotikon srca. Time se sugeriše da Amazon Prime zadržava dosadašnju praksu da svako ko poseduje lozinku njihovog naloga može slobodno da koristi servis.

Ova šala ujedno je odgovor i na tvit Netflixa iz davne 2017. koji je glasio: “Ljubav je deljenje lozinke”.

Index podseća da je Netflix prošle nedelje korisnicima širom SAD-a i Velike Britanije poslao e-mail kojim ih obaveštava da će morati da plate 7,99 dolara u SAD-u (oko 7.42 eura), odnosno 4,99 funti u Velikoj Britaniji (oko 5,75 eura) ako dele svoj nalog izvan “matičnog domaćinstva”. Dakle, to je dodatna cena na postojeću pretplatu.

I na službenoj stranici Netflixa objavljeno je saopštenje.

“Od danas šaljemo ovu poruku svima koji dele Netflix izvan svog domaćinstva u SAD-u i Ujedinjenom Kraljevstvu. Netflix nalog namenjen je jednom domaćinstvu. Svi koji žive u tom domaćinstvu mogu da koriste Netflix gde god se nalazili – kod kuće, u pokretu, na odmoru. Mogu da iskoriste opcije kao što su Prenos profila i Upravljanje pristupom i uređajima”, napisali su.

Netflix napominje da bi korisnici trebalo da provere ko sve koristi njihov nalog i odjavie uređaje koji nisu iz njihovog domaćistva. Preporučuju i promenu lozinke.

B92.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare