7. Oktobra 2023.

Alpinestars slavi 60. rođendan s Kijanu Rivsom

Možda ste primetili tokom proteklih nedelju, dve da su trkači koje sponzoriše Alpinestars nosili iste ili slične dizajne na svojoj opremi.

Na trci u Indiji, Horhe Martin je nosio poseban dizajn obuće, identičan onom koji je nosio Aksel Basani na WSBK rundi u Aragonu. Takođe, istog vikenda su takmičari fabričkog Yamaha MXGP tima –  Džeremi Siver, Glen Koldenhof i Maksim Reno – nosili odgovarajući crveno-beli dres na rundi u britanskom Materli Bejnu.

S druge strane Atlantika, u Kaliforniji, Džet Lorens je nosio isti dizajn dok je osvajao inauguracioni 450 Supermotokros svetski šampionat u LA Koloseumu.

Razlog za koordinaciju tolikog broja Alpinestarsovih sportista (lista koja se proteže dalje od gore navedenih) je proslava 60. rođendana kompanije.


Alpinestars nastavlja svoje slavlje objavljivanjem specijalnog filma pod nazivom “Jedan cilj. Jedna vizija” koju je ispričao holivudski glumac i veliki ljubitelj motocikala, Kijanu Rivs.


Cilj filma je da prikaže “Alpinestarsovo neuporedivo prisustvo u svim oblicima motosporta, kao i u biciklizmu i akcionim sportovima”, navodi se u saopštenju za štampu renomirane kompanije. “Kratki film baca zasluženo svetlo na šampione, sportiste i timove kroz 60-godišnju istoriju koja konstantno tera da se pomeraju granice mogućeg.

Alpinestarsova kolekcija za 2023. takođe je sadržala napomene na godinu osnivanja, 1963., uključujući crveni motokros dres sa podebljanim brojem “63” na grudima. Razumljivo, svetski šampion u MotoGP-u iz 2022. i fabrički vozač Ducati tima, Frančesko Banjaja, čiji je broj obično broj 63, a ne broj 1 koji on vozi ove godine, dao je sjaj ovom konkretnom dizajnu. Zanimljivo je da je Banjaja osvojio tu titulu u MotoGP-u 2022. sa Lamborghini logotipom na svom motoru. Italijanski proizvođač automobila osnovan je iste godine kada i Alpinestars.

Motomagazin.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare