17. Augusta 2023.

Alkarasova “noćna mora”: Protiv njega imam više energije

Američki teniser Tomi Pol kaže da obožava da igra protiv Karlosa Alkarasa.

Pol je mladog Španca eliminisao protekle sedmice u Torontu, a to je isto učinio i prošle godine, samo koju rundu ranije.

Sada im predstoji novi duel, ovoga puta u trećem kolu Sinsinatija.

“Malo pomaže, ali u isto vreme, verovatno mu ne škodi. Ove nedelje verovatno oseća manji pritisak. Biće to veoma, veoma težak meč. Ali mu se zaista radujem”, rekao je Pol i dodao:

“Ne možete da uradite istu stvar na svakom meču. Neću da radim istu svar koju sam radio prošle nedelje. Isto važi i za njega. Verovatno će probati da promeni nešto. Osećam da najviše zavisi od toga ko češće poene kreće ofanzivno. On je očigledno neverovatan igrač. Ali kada igram protiv njega, imam više energije, uzbudljivije je, više sam uzbuđen u takvim mečevima. Zabavljam se“.

Pol je 13. na ATP listi i jako je blizu ulaska u Top 10.

“Mislim da drugi više obraćaju pažnju na to od mene. Teško je ne čuti to. Kada sam video Frensisa (Tijafoa prim. aut) u svlačionici, rekao mi je: ‘Čoveče, ako će me već neko izbaciti iz Top 10, želeo bih da to budeš ti’. Nisam ni razmišljao o tome. Trebalo mi je da pobedim Sinera u polufinalu Toronta, a onda još jedan meč kako bih ušao u Top 10. Ne razmišljam uopšte o tome. Trenutno sam 13. Moram da budem 12, pa 11, a onda 10. Prvo moram da dođem do 12. mesta, ali i da pobedim naredni meč”, kazao je Tomi.

Meč Pola i Alkarasa na programu je u četvrtak ne pre 21.00 čas.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare