Alkarasov trener strahuje od Đokovića - BIGportal.ba
Sport Tenis

Alkarasov trener strahuje od Đokovića

Trener Karlosa Alkarasa, Huan Karlos Ferero je rekao da će u ovoj godini najveći rival njegovom teniseru biti Novak Đoković.

Naravno, biće tu još velikih tenisera koje treba pobediti da bi se osvojio gren slem, ali Novak će biti najopasniji. Mi ćemo probati da nadjemo naš način za uspeh“, rekao je Huan Karlos Ferero.

Trener mladog Španca se nije odrekao ni Rafaela Nadala za koga smatra da nije rekao poslednju reč.

Rafael Nadal je prošle godine osvojio dve najveće titule a to je mnogo. Igraće manje turnira u budućnosti, ali ako bude konkurentan, nema razloga da još razmišlja o povlačenju. Voleo bih da Karlitos što više igra i protiv Rafe i protiv Novaka. Njemu je mnogo žao što se nikada nije suočio sa Rodžerom Federerom. A i meni je“, smatra Ferero.

Ferero je otkrio kako je započeo svoju saradnju sa Karlosom Alkarasom.

Njegov otac je vodio klub u Mursiji. On je i trenirao Karlitosa dok je bio dečak. Ali kada se razvio, nije hteo da meša uloge oca i trenera. Tada mi je ukazao poverenje da ja preuzmem brigu o njegovom sinu. Karlitos se preselio kod mene u akademiju i to je bio dobar potez, jer je akademija mnogo više nego samo rad sa trenerom. Mi imamo sve što je igraču potrebno, fizioterapeuta, psihologa, kondicionog stručnjaka, iskustvo“, ispričao je Huan Karlos Ferero.

Danas objavljeno

“All I need is suvo meso and rakija”

Zeljka

“Jokić ima većih briga od MVP trke”

Zeljka

“Pet setova sa Rafom i Novakom u Parizu? Previše za Alkarasa”

Zeljka

Ostavite komentar