''AKO VIDITE RAK, UKLONITE MI DOJKE!'': Šeron Stoun dirnula je sve INTIMNIM OBRAĆANJEM - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

”AKO VIDITE RAK, UKLONITE MI DOJKE!”: Šeron Stoun dirnula je sve INTIMNIM OBRAĆANJEM

Šeron Stoun rasplakala je milione gledalaca emotivnim govorom o borbi za zdravlje

Slavnoj glumici Šeron Stoun, uručena je nagrada za hrabrost na ceremoniji Ženskog fonda za istraživanje raka. Tim povodom, održala je emotivni govor kojim je rasplakala milione gledalaca, a otkrila je kako trenutno vodi bitku sa tumorom. “Obično kratko govorim i nije me briga za to šta drugi kažu”, rekla je na početku, a zatim je nastavila o problemima s kojima se sama suočila.

“Ove mamografije nisu zabavne. Otišla sam u bolnicu i rekla im: ‘Ako me otvorite i vidite da imam rak, molim vas, odstranite mi obe dojke’. Ja nisam osoba koju definišu moje grudi. To možda zvuči smešno, jer ste svi videli moje grudi. Videli ste moje grudi nakon operacije, niste ni znali to”, rekla je glumica koja je bila na operaciji rekonstrukcije grudi 2001. godine, nakon što su joj odstranili benigne tumore.

Šeron je u novembru prošle godine dobila pogrešnu dijagnozu, a kada je zatražila mišljenje od drugog lekara, saznala je da ima veliki fibroidni tumor koji mora da se izvadi. Fibroidi su nekancerogene izrasline koje se razvijaju u ili oko materice. Najčešće se javljaju kao višestruke tumorske mase koje sporo rastu i često ne izazivaju simptome. Šeron je prilikom govora pokušala da motiviše okupljene da doniraju novac, a onda se rasplakala.

“Znam da je teško poslati SMS poruku kako bi se uplatio novac, barem meni je, ja se ne služim najbolje tehnologijom, ali mogu da ispišem ček. Makar i to je sada hrabar potez… Ja sam upravo izgubila polovinu svog novca zbog jedne situacije s bankom, ali to me ne sprečava da dođem ovde”, rekla je glumica. Šeron se dotakla i brata Patrika koji je prošlog meseca preminuo u 57. godini.

“Brat mi je upravo umro, ali to me nije sprečilo da dođem ovde. Ovo nije lako vreme ni za koga od nas, ali evo šta ću vam reći. Ne želim da mi neki političar govori šta mogu da kažem i šta mogu da učinim, kako mogu i kako ne mogu živeti, koja je vrednost mog života. Ustanite i recite koliko vredite. Izazivam vas. To je ono što je hrabrost”, zaključila je.

Podsetimo, Šeron Stoun je u 14. godini života udario grom, 2001. je preživela težak moždani udar, trpela je zlostavljanje, a u junu prošle godine je prvi put govorila o borbi za potomstvo. Imala je devet spontanih pobačaja, a usvojila je tri dečaka. Danas vodi novu borbu za zdravlje, a o detaljima redovno obaveštava javnost.

Danas objavljeno

Jednima seljaci, drugima carevi: Pojavio se snimak iz GSP-a koji nikog ne ostavlja ravnodušnim

Vanja A

Naučnici stvorili miševe od dva biološka oca

Vanja A

Kraj saradnje Bijonse i Adidasa: Jedan potez muzičke dive izazvao nezadovoljstvo sportskog brenda

Vanja A

Ostavite komentar