29. Juna 2023.

“Ako neko misli da Kosovo može da napravi vojsku bez SAD i NATO, griješi”

Poslanik DPK Bekim Hadžiu izjavio da tzv. Kosovo ne može da razvije vojnu snagu, niti da se suprotstavi Srbiji bez podrške SAD i NATO.

Zog toga, kako dodaje, članstvo u Alijansi trebalo bi da bude glavni cilj premijera Aljbina Kurtija i svake buduće vlade, prenosi Dukađini.

“Ako neko misli da Kosovo može da napravi vojsku bez SAD i NATO, greši. Kumanovski sporazum i partnerstvo sa NATO ključni su elementi koji garantuju državnost Kosova, a članstvo u Alijansi pomoglo bi u obnovi nacionalne bezbednosti”, rekao je Hadžiu.

On je istakao da Vlada tzv Kosova krši ustav i promoviše nepotizam i korupciju.

Kabinet premijera Aljbina Kurtija opisao je kao “autoritarnu vladu koja krši zakon i pokriva to ponašanje fasadom moralne političke posvećenosti”. “Sve posleratne vlade nisu prekršile Ustav onoliko koliko je ova Vlada uradila za ove dve i po godine”, rekao je Hadžiu.

Naveo je da je Kurti odgovoran za tenzije na severu Kosova, a ne novoizabrani gradonačelnici, i istakao da je za opoziciju izazovno da održi konstantan kritički stav protiv nekontrolisanog delovanja kosovskog premijera.

Zamerio je Kurtiju što nije posetio gradonačelnika Ljuljzima Hetemija, koji već mesec dana ne izlazi iz opštinske zgrade u Leposaviću, navodeći da on za to nema hrabrosti.

Hadžiu je naveo i da se Hetemi neće povući sa svoje funkcije, pa ni odlukom Kurtija. “Kurtijeva ostavka bila bi normalnija od povlačenja gradonačelnika sa severa”, dodao je Hadžiu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare