23. Februara 2024.

Ako nećete sami, Microsoft AI će silom nadograditi vaš Windows

Microsoft koristi veštačku inteligenciju za ažuriranje svog operativnog sistema.

Microsoft će automatski ažurirati Windows 11 uređaje na najsvežiju 23H2 verziju operativnog sistema, a za to će biti zadužen kompanijin inteligentni ML model.

Veliko 23H2 ažuriranje za Windows 11 je ušlo u novu fazu “isporuke” korisnicima, a ono uključuje mašinsko učenje (machine learning – ML) za automatsko ažuriranje Windows 11 uređaja na najnoviju verziju operativnog sistema.

Primoravanje korisnika na nadogradnju operativnog sistema u najvećem broju slučajeva ne predstavlja dobru stavr, a ovde postoji dodatna caka što će za to forsiranje ažuriranja biti zadužena veštačka inteligencija.

“Ovo automatsko ažuriranje cilja Windows 11 uređaje koji su na kraju ili se približavaju kraju podrške i koristi mašinsko učenje koje smo implementirali do sada. nastavićemo da treniramo naš inteligentni ML model kako bi bezbedno isporučivao novu verziju Windowsa u fazama kako bi se omoigučilo fluidno iskustvo”, kažu iz Microsofta.

Microsoft je odlučio da u budućnosti veliku pažnju posveti veštačkoj inteligenciji i mašinskom učenju, kada je u pitanju Windows.

Kasnije tokom godine, Microsoft će objaviti i Windows 11 24H2, a naredna veća nadogradnja operativnog sistema će dodatno integrisati AI alatke i mašinsko učenje u sve aspekte platforme.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare