9. Decembra 2023.

Ako biste nešto drugačije: Pet najboljih zamjena za YouTube

YouTube je u poslednje vreme sve agresivniji u pokušajima da spreči ljude da koriste blokatore oglasa.

Ako ne želite da se “dovijate” ili da plaćate YouTube Premium, napravili smo listu sajtova koji vam mogu poslužiti kao zamena za YouTube. Pišite nam u komentarima ako smatrate da smo nešto izostavili.

1. Vimeo

Ovaj sajt su napravili ljudi koji inače prave filmove, pa ne čudi što je među prvim izborima za kreativce. Uglavnom ovde možete naći upravo takve, malo “ozbiljnije” snimke. Sa druge strane, malo ćete teže naći smešne klipove kakvih YouTube ima “u svim bojama i veličinama”.

Interfejs i kvalitet videa je takav da može da parira YouTube-u, a nema ni oglase. Ostale funkcije su iste – postoje komentari, pratioci, i moguće je deliti snimke putem društvenih mreža.

2. DTube

Ovo je jedna od najboljih platformi za video-snimke, koje su istovremeno fokusirane i na čuvanje vaše privatnosti. Decentralizovana je, što znači da ne postoji univerzalni server, već se sav sadržaj čuva na blokčejnu.

Takođe, ni ova platforma nema oglase, a kreatori sadržaja mogu da zarade novac izražen u kriptovalutama.

3. Metacafe

Ova platforma je starija nego sam YouTube. Na njoj se nalaze video-snimci ne duži od 90 sekundi, a slika je uglavnom lošijeg kvaliteta nego na većini drugih platformi. Međutim, dobre strane su što Metacafe nema duplikate, a može vam poslužiti kao dobra baza za smešne snimke ili neka brza uputstva.

4. Dailymotion

Verovatno jedna od popularnijih video-platformi, što nije ni čudo s obzirom na to da mnogi govore kako je “najbliže što možete da priđete, a da nije baš YouTube”. Ima sličan dizajn, čak i iste kategorije kao YouTube, a video-snimci su na ovoj platformi do 20 minuta. Jedino što, nažalost, takođe sadrži reklame.

5. 9GAG TV

Platforma za one koji vole kratke i smešne video-snimke. Puna je gifova, mimova, i raznih šaljivih fotografija koje su česte po društvenim mrežama. Sadržaj je kategorizovan, pa vam je lako da nađete ono što želite.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare