11. Oktobra 2023.

Akcija “Galerija”: Zbog droge uhapšeno deset osoba iz Gradiške

Policija je u Gradišci uhapsila deset osoba u okviru akcije “Galerija” usmjerene na otkrivanje kriminalne grupe koja se bavila trgovinom narkotika, a oduzeti su droga, oružje, novac i provalnički profesionalni alat.

Uhapšeni su: S.L, S.D, M.R, O.Š, D.T, N.J, J.K, A.G, N.Đ, i M.G. svi iz Gradiške.

Grupu terete da je duži period švercovala narkotike, a policija je mjesecima vodila istragu.

Danas su akciju sproveli službenici Policijske uprave Gradiška u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet, Policijskom upravom Banjaluka i Jedinicom žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

“Na osnovu naredbe Okružnog suda u Banjaluci, izvršen je pretres kuća  i pratećih objekata na više lokacija na području grada Gradiška koje koriste osumnjičeni, kao i putničkih vozila vlasništvo istih. Tom prilikom pronađene su i oduzete opojne droge koje svojim izgledom asociraju na opojne droge kokain (27,78 gr), spid (400,50 gr), određena količina tableta ekstazi i MDM, kao i skanka, vatreno oružje, provalnički profesionalni alat, te određena količina novca kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku”, navode iz PU Gradiška.

Grupu sumnjiče da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga, te će nakon završene kriminalističke obrade biti sprovedena u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka na dalje postupanje.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare