Ajkula ubila tinejdžerku u reci Svan u Australiji - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Ajkula ubila tinejdžerku u reci Svan u Australiji

Šesnaestogodišnja devojčica umrla je u subotu popodne nakon, kako se veruje, napada ajkule u reci Svon južno od Perta.

Tinejdžerka je izvučena iz reke Svan u kritičnom stanju i preminula je uprkos pruženoj lekarskoj pomoći, rekao je vršilac dužnosti inspektora Pol Robinson.

Prema Robinsonu, moguće je da je devojka, koja je bila u društvu prijatelja, skočila sa džet skija da bi doplivala bliže nedalekom jatu delfina.

“Istraga je još uvek u toku, još uvek je u veoma ranoj fazi, međutim sve indicije prema iskazima svedoka pokazuju da se radi o napadu ajkule”, rekao je Robinson.

Robinson je dodao da mu je Odeljenje za morske životinje saopštilo da je neobično što se ajkula pojavila u tom delu reke, dodavši da ne znaju koji tip ajkule je u pitanju.

“Razgovarao sam sa policijom za ribarstvo i vodu i nažalost nemamo pojma o kojoj vrsti ajkule je reč”, dodao je Robinson.

Lokalna meštanka je rekla da je čula dečji vrisak i izašla da vidi šta se dešava.

Žena, koja nije želela da bude identifikovana, rekla je da je muškarac zaronio u vodu da pomogne, opisujući ga kao “pravog heroja”.

Nejtan Vasta, lokalni stanovnik, rekao je da je “potresen” nakon incidenta.

Nisam baš čuo kakve su joj povrede, ali priča se odubokim ugrizima noge. Prilično je sve ovo zastrašujuće jer volim da sam u vodi. Ponekad i sam plivam ovde niz mosta. Nekako je zastrašujuće znati da sam to mogao biti ja”, rekao je on.

Incident se dogodio dve godine nakon što je čovek iz Perta Kameron Vrathol teško povređen od ajkule bika dok je plivao u reci Svon u Biktonu u januaru 2021.

Napadi ajkula u reci su retki, a veruje se da je incident sa Vratholom prvi napad od 1960-ih.

Danas objavljeno

Srušio se sportski avion u Puli, dvoje poginulih

M.

U novoj koncepciji spoljne politike Amerika označena kao glavni inicijator antiruskog kursa u svijetu

M.

Planirana isključenja električne energije za 04.april 2023. godine

Vanja A

Ostavite komentar