25. Septembra 2023.

Afera “Tunel”: Telefoni iz zatvora jedan od ključnih tragova?

Policija je na tragu i ženi koja je pomagala kopačima tunela

Telefoni oduzeti u zatvoru u Spužu mogli bi da budu jedan od najvažnijih tragova o tome kako je formirana grupa osumnjičena za slučaj “Tunel” i ko su nalogodavci, saznaje portal RTCG.

Prema saznanjima tog portala iz istrage, kopači tunela ispod Višeg suda i njihova logistika imali su blisku komunikaciju sa pojedinim zatvorenicima u spuškom zatvoru.

Tu bi se, prema rečima našeg sagovornika, mogli tražiti i motivi za ovu provalu, ali i informacije o nalogodavcima i organizatorima.

U nekoliko ćelija u UIKS-u pre dva dana izvršen je pretres u kojem je oduzeto više telefona ne bi li se utvrdilo da li su njihovi korisnici povezani sa grupom osumnjičenom za slučaj “Tunel”, prenela je TVCG.

“U saradnji sa UIKS-om i razmenom operativnih podataka izvršen je pretres više prostorija u istražnom zatvoru. Oduzeto je više telefona koji će biti predmet daljih veštačenja i utvrđivanja eventualne povezanosti određenih osoba sa slučajem Tunel, saopšteno je tada TVCG od izvora bliskog istrazi.

Policija je na tragu i ženi koja je pomagala kopačima tunela.

U pitanju je K.B. Prema nezvaničnim informacijama, istražitelji proveravaju da li je ona zloupotrebila i svoju majku, koja je zaposlena u pisarnici Višeg suda u Podgorici.

Od pre nekoliko dana, K.B. se gubi svaki trag, dok je njena majka saslušana.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić izjavio je nedavno da je u dosadašnjoj istrazi otkriveno da su u kopanju tunela učestvovali V.M. (32), M.M. (53), D. J. (30) i V.E. (32), svi državljani Srbije.

On je na konferenciji za novinare pokazao njihove fotografije i izrazio očekivanje da će uz pomoć Srbije ili zemalja gde se nalaze brzo biti uhapšeni s obzirom na to da su, kako je rekao, nakon otkrivanja tunela napustili Crnu Goru.

Rekao je da su osumnjičeni napustili Crnu Goru 11. septembra, istog dana kada je tunel do depoa otkriven i to u manjim grupama.

Protiv četvorice identifikovanih podnete su krivične prijave, a i protiv dva NN lica, rekao je Adžić i dodao da su oni imali još najmanje pet saradnika.

Njima se na teret stavlja i krivično delo kriminalno udruživanje i krađa dokaza.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare