18. Augusta 2023.

AEK izdao saopštenje pred novo gostovanje Dinama: O tome se ne može pregovarati

Grčki AEK se oglasio saopštenjem pred ponovljeno gostovanje zagrebačkog Dinama trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Kako je taj meč bio procenjen kao onaj visokog rizika, nije trebalo da bude navijača hrvatskog tima u Atini. Realnost je bila drugačija, a posledice tragične.

U međuvremenu je AEK slavio u Zagreb posle preokreta rezultatom 2:1 i u revanšu ima ulogu favorita.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti.

“Prijatelji AEK-a,

U subotu 19.08 naš tim vodi veliku takmičarsku bitku sa ciljem da završi započeto u Zagrebu i dođe do plasmana dalje. Kvalifikacija koja će biti najveće priznanje sećanju na Mihalisa, koji će sigurno slaviti sa nama odozgo.

Zato moramo da pomognemo timu svim svojim snagama i zaštitimo ga od svake opasnosti.

Bezbednosne mere za utakmicu i sve što treba da se uradi u subotu su veoma specifične, o kojima se ne može pregovarati i na njih je policiji pažnju skrenula pažnju direktno UEFA, ali i grčka vlada nakon relevantnih saopštenja u sredu (16.08) . U ovom trenutku nema smisla razgovarati o bilo čemu osim o potrebi da se odgovori na ono što je potrebno za nesmetan tok utakmice. Pogotovo posle prve utakmice u Zagrebu, gde je sve proteklo glatko gde je pritisak UEFA na našeg protivnika bio proporcionalan, nemamo mesta za greške.

Vrata OPAP Arene otvoriće se tri sata pre početka meča, u 18.45. Od tog trenutka niko neće moći da bude u okolini stadiona bez karte.

Okolina će biti zatvorena tri sata pre početka, a vršiće se stroge pretprovere u nadležnosti policije. Jednako stroge će biti i kontrole na ulazima na stadion.

Svako ko nosi ranac ili torbu neće moći da prođe pretproveru i tako uđe u OPAP Arenu.

Strogo su zabranjeni laserski uređaji, generatori dima, baklje i uopšte opasni i zapaljivi predmeti. Naš tim će biti najstrože kažnjen za svaki slučaj njihovog korišćenja unutar stadiona i nema mesta da se upali ni jedna baklja!

Bilo koji baner sa zabranjenim sadržajem (uvredljivim, političkim i sl.) i generalno nefudbalskim sadržajem ne može se postavljati i rezultiraće kaznom AEK-a, ali će stvarati i problem u vođenju utakmice.

Sva deca koja dolaze na stadion moraju imati ulaznicu. Nijedno dete neće moći da uđe na stadion bez karte.

Takođe je jasno da zbog strogih pretprovera, navijači AEK-a koji imaju karte za meč moraju da dođu ranije na stadion kako da bi izbegli bilo kakve neprijatnosti, tako i da bi izbegli gužvu i probleme na ulazima pre početka utakmice. Iz tog razloga, kapije našeg stadiona će se otvoriti tri sata pre početka utakmice kako bi se omogućio nesmetan protok nadolazećih gledalaca. Dan i vreme utakmice olakšavaju rano prisustvo.

Pored toga, od svih navijača AEK-a koji će u subotu uveče biti u OPAP Areni se traži da sa sobom ponesu dokaz o svom identitetu kako bi ga mogli pokazati policiji ako se od njih zatraži tokom pretprovera”, stoji u saopštenju.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare