1. Juna 2023.

Aehra predstavlja prve detalje svoje električne limuzine

Trio „električara“ bi trebalo da stigne od 2025. godine, a godinu dana kasnije bi trebalo da se pojavi dostojan konkurent, a to je drugi novi model Aehre, italijanskog startapa koji je već potvrdio proizvodnju SUV-a sa veoma futurističkim stilom.

Kompanija, nakon što je objavila ko će biti dobavljač moćne baterije i još neke podatke, sada je otkrila tizere drugog modela kojeg takođe namerava da izbaci na tržište 2026. godine, potvrđujući informacije koje su ranije zvanično objavljene. Dakle, već su tržištu namenili SUV i limuzinu. Ističu se neke vrlo sugestivne linije, veoma zaobljene, naglašavajući kratku prednju stranu u kojoj pocepani farovi sa klinastim dnevnim svetlom prednjače nad prednjim delom.

Sa snažnim osvetljenjem preko tri projektora po jednom faru, napredak pokazuje visoku dozu sportskog duha sa velikim usisnikom vazduha koji zauzima prednji branik. Veoma je aerodinamičan dizajn koji se prenosi na zadnji deo preko jedne strane sa veoma finim retrovizorima, koji više liče na kamere, i naglašavaju produženu ali veoma zakrivljenu liniju krova sve dok ne padne u stilizovan zadnji deo.

Poput velikih sportskih automobila, zadnja krila takođe pokazuju mišiće, dok se sam zadnji deo neće mnogo razlikovati od SUV-a. Tizeri takođe pokazuju dva posebna detalja: fiksni prozor na zadnjem stubu nosi obeležje italijanske zastave i, naravno, vrata se takođe otvaraju vertikalno, što olakšava ulazak i izlazak iz kabine.

Sjajna luksuzna limuzina Aehra, koja će biti jedna od velikih zvezda sledećeg izdanja sajma Monza u Milanu, imaće dva moćna elektromotora i bateriju napredne tehnologije kapaciteta 120 kWh koja će nuditi energiju za duga putovanja, sa više od 800 kilometara autonomije sa jednim punjenjem koje je obezbedila austrijska kompanija Miba. Pored toga, njegov električni sistem napona od 925 V će mu omogućiti da ponudi ultra-brzu snagu punjenja od 350 kW, tako da će biti potrebno manje od 10 minuta da se baterija napuni i nastavi put do daleke destinacije.

AutoRepublika

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare