20. Septembra 2023.

Advokat Srbina uhapšenog na KiM: Ilija Elezović prebačen u bolnicu u Prištini, u teškom stanju

Advokat je dodao da Elezović jednostavno nije za zatvor i da je jako bolestan čovek.

Ilija Elezović koga su danas pripadnici tzv. kosovske policije uhapsili u severnom delu Kosovske Mitrovice prebačen je u bolnicu u Prištini i nalazi se u jako lošem zdravstvenom stanju, rekao je za Tanjug njegov branilac, advokat Ljubomir Pantović.

Elezović je onkološki pacijent, čije je zdravstveno stanje bilo ugroženo i pre današnjeg hapšenja.

“Njegovo zdravstveno stanje se danas još više pogoršalo, zbog čitave te situacije. Tako da je danas lekar koji je došao da ga pregleda u stanici policije u Prištini bio izričit, naložio je policiji da on ne može da bude u pritvorskim uslovima bilo gde i da po njegovom mišljenju on mora da bude smešten na odgovarajuće odeljenje u bolnici”, rekao je Pantović, dodavši da je nakon toga on prebačen u bolnicu u Prištini.

Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je optužnicu protiv Elezovića za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

“Sutra očekujemo da se održi ta sednica u sudu u Prištini, jer će tužilaštvo sigurno predložiti da se protiv njega, a verujem i protiv ove dvojice odredi i sudski pritvor. Ali je zaista veliki problem za Elezovića, šta ako mu sud odredi pritvor? Sumnjam da će moći da ima iole odgovarajuće elementarne uslove za lečenje u bilo kom zatvoru na Kosovu. Čak i u tom zatvoru Grdovcu kod Podujeva, gde su najbolji uslovi”, rekao je Pantović.

Advokat je dodao da Elezović jednostavno nije za zatvor, i da je jako bolestan čovek.

“A da ne pričam o ovom krivičnom aspektu, tu sam ubeđen da nema ništa. Mada je još jako rano da se priča o slučaju, tek je sam početak”, istakao je Pantović.

Dodao je da će se tek videti sa kakvim i da li uopšte sa bilo kakvim dokazima raspolaže tužilaštvo.

“Mada, kada su u pitanju optužbe za ratne zločine na Kosovu, dokazi apsolutno nisu od bilo kakve važnosti, nešto drugo je po sredi. Sudi se, naravno, po nekim drugim kriterijumima, a ne po kriterijumima dokaza koji su jedini koji opredeljuju sud kako da presudi”, zaključio je Pantović.

Ilija Elezović uhapšen je u prepodnevnim satima u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Pored Elezovića, tzv. Kosovska policija uhapsila je danas još dvojicu Srba, bivšeg policajca Dragana Milovića iz Zvečana i Zorana Kostića iz sela Prilužje kod Obilića.

Tužilaštvo u Prištini svu trojicu tereti za navodni ratni zločin i određeno im je policijsko zadržavanje do 48 sati.

Zoranu Kostiću i Draganu Miloviću određeno policijsko zadržavanje do 48 sati

Zoranu Kostiću (73) iz sela Prilužje kod Obilića određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati, kao i bivšem policajcu Draganu Miloviću iz Zvečana, potvrđeno je večeras Tanjugu.

Vest o tome da je Kostiću određeno policijsko zadržavanje do 48 sati za Tanjug su potvrdili predsednik Privremenog organa opštine Vučitrn Milan Kostić, kao i branilac Zorana Kostića, advokat Predrag Miljković.

“Danas je u policiji dao izjavu u svojstvu osumnjičenog, videćemo da li će tužilac zatražiti meru sudskog pritvora”, rekao je Miljković.

Kostića su pripadnici takozvane kosovske policije u civilu priveli u Prilužju, a kako je saopšteno iz specijalnog tužilaštva, terete ga za navodni ratni zločin.

“Njega su bukvalno oteli. U tome su učestvovali i radnici prištinske Elektrodistribucije. Pozvonili su im, on im je otvorio da navodno provere brojilo. I u tom trenutku kada je izašao, došao je džip civilnih tablica i trojica policajca su ga bukvalno ugurala i odvela u pravcu Prištine”, rekao je danas na konferenciji na novinare direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Bivšem policajcu Draganu Miloviću iz Zvečana takođe je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, potvrdio je za Tanjug njegov branilac, advokat Miloš Delević.

“Sutra će biti sednica za određivanje pritvora, posle nje ću znati više detalja”, rekao je Delević u kratkoj izjavi za Tanjug. I Milovića tužilaštvo u Prištini tereti za navodni ratni zločin.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare