12. Maja 2023.

Adidas planira da donira robu zaostalu iz prekinutog partnerstva sa K.Vestom

Umjesto toga Adidas će pokušati da proda akcije i donira nešto novca onima koji su se našli na udaru komentara američkog repera.

    Poznati nemački brend sportske odjeće suočen je sa problematičnim zalihama od miliona pari sportske obuće iz kolekcije Jizi zaostale nakon prekida poslovne saradnje sa K. Vestom zbog njegovih antisemitskih komentara objavljenih na društvenim mrežama, prenosi londonski Gardijan.

    Roba u vrijednosti od 1,2 milijarde evra stoji u skladištima, a ovaj poslovni debakl je doprinio prvom godišnjem gubitku Adidasa u poslednje tri decenije.

    Bjorn Gulden, izvršni direktor Adidasa rekao je na današnjem sastanku sa investitorima da uništavanje robe nije pravi potez i da kompanija razmatra planove da se proda ono što je ostalo iz kolekcije Jizi, naglasivši da će deo prihoda potom biti uplaćen neimenovanim dobrotvornim organizacijama koje pomažu svima onima koji su bili povređeni komentarima Kanje Vesta.

    Gulden je pokušao da odbrani prvobitnu odluku o saradnji Adidasa sa američkim reperom rekavši da je Vest “možda najkreativniji um u industriji”.

    “Koliko god bio težak, on je možda najkreativniji um u našoj industriji. Prodajom nekih akcija, kompanija bi mogla da ublaži potencijalni gubitak od 500 miliona evra i pretvori ih u operativni profit.

Glassrpske.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare