Acer Swift X SFX14 test - lagani kreativac za svaku priliku - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Acer Swift X SFX14 test – lagani kreativac za svaku priliku

Acer Swift X je računar koji ima zaista veliku upotrebnu vrednost. Acer je definitivno znao koga cilja i kako da konfiguriše ovakav prenosni računar. Veličina 14-ice se pokazala kao idealna za put. Dovoljno kompaktna da stane u torbu, a velika taman toliko da pruži iole produktivan rad kada ste van kancelarije ili kuće.

Kada govorimo o ovom tipu prenosnog računara, većini korisnika na prvi pogled ne treba ništa preterano jako. Hardver dovoljan za većinu svakodnevnih da ne kažem laganih poslova. Međutim onda kada je najpotrebnije, dođete u situaciju kada shvatite da je osnovna konfiguracija nekog intergisanog procesora preslaba, a ekran slabašno svetao i skoro nepregledan, pri iole jačem ambijentalnom svetlu.

To vam možemo potvrditi iz ličnog iskustva jer se i mi vodimo istim motivima kao i većina vas – oželim manje da platimo i dobijemo što više.  Skoro smo bili u situaciji nabavke jedne slične 14-ice – kažemo sebi: “Ma za put i izveštavanje mi treba osnovni model sa nekim Core i3 od 500 € sa USB-C konekcijama i punjenjem, solidan ekran i lokalizovanu tastaturu i to je to.”

A onda shvatite da ste pogrešili jer taj mučenik se jedva vuče po aplikacijama, a o reprodukciji videa kada želim da prekontrolišem snimke iz iole bolje 4K kamere nema ništa. Ekran u koji morate da čkiljite i pri tome ubeđujete sebe – ma, dobar je ne izvoljevaj. Onda se pomirite sa realnošću i prizante sebi da je bila bolja opcija neki skuplji model, a sve se završava kada vaša pametna odluka, ubrzo postane poklon nekom detetu ili početniku.

Benchmark.

Danas objavljeno

Imate Samsung Galaxy telefon?

Vanja A

Možda nam litijum nije potreban

Vanja A

Ugašen World of Warcraft, gejmeri očajni

Vanja A

Ostavite komentar