26. Augusta 2023.

Abazović: Ako bude formirana nova vlada, biću u opoziciji

Premijer Crne Gore Dritan Abazović saopštio je danas da će, ukoliko bude formirana nova vlada, partija koju vodi biti u opoziciji.

“Ako se formira nova vlada, naravno da ću biti u opoziciji. Tamo idem sa velikim zadovoljstvom jer ljudi treba da odrade nešto što realno ja i ne bih želio da odradim”, rekao je Abazović, koji je lider pokreta URA, prenosi RTCG.

Dodao je i da njegov pokret nije dio “svađe koja je nastala”, te da mu je drago zbog toga.

“Evo neka naprave vladu, ali kad prođe medeni miesec, neka ne bude čuđenja. Kad prođe medeni miesec, što bi rekli mladi, uzeće se kokice i onda kreće priča”, rekao je Abazović, odgovarajući na pitanja novinara u Podgorici.

On je istakao da Crna Gora neće imati inkluzivniju vladu od njegove, dodavši da su u njegovoj vladi svi zastupljeni.

“Ja im želim sve najbolje, torta čeka samo da se ne ubuđa”, rekao je Abazović.

Naveo je da neće obavljati funkciju poslanika dok se ne izabere nova izvršna vlast, kao i da ne može da podnese ostavku na miesto premijera zato što, kako je rekao, nema ko da ga zamijeni.

“Zakon ovakve stvari nije predvidio. Što se prije izabere nova vlada, to je to. Neko mora da upravlja državom”, poručio je Abazović.

Pokret “Evropa sad”mandatara Milojka Spajića sinoć je održao sastanak nakon kojeg je saopšteno da među poslanicima te partije postoji apsolutna saglasnost oko formiranja 44. vlade.

Spajić je kolege poslanike iz partije informisao kako će izgledati nova Vlada Crne Gore, ko će je činiti i koji će joj biti glavni prioriteti.

Na sastanak nisu bili pozvani predstavnici CIVIS-a i Ujedinjene Crne Gore, koji sa mandatarom pregovaraju odvojeno.

Kako prenosi RTCG, pri sadašnjem stanju, dio nove vlade mogli bi biti PES, Demokratska Crna Gora, stranke manje brojnih naroda i SNP Crne Gore. Još se ne zna da li i savez ZBCG može da bude dio nove vlasti.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović 10. avgusta predložio je Spajića za mandatara.

Koalicija “Za budućnost Crne Gore” (ZBCG) u četvrtak je saopštila da je prihvatila javno iznijetu ponudu mandatara za sastav nove Vlade Milojka Spajića.

Foto: Facebook

Izvor: Nezavisne

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare