"A šta ako ne pobijedimo Rusiju? Do sada u istoriji nikome to nije uspjelo": Upozorenje EU poslanika - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“A šta ako ne pobijedimo Rusiju? Do sada u istoriji nikome to nije uspjelo”: Upozorenje EU poslanika

Slovački evroposlanik Miroslav Radačovski u svom obrac´anju u Evropskom parlamentu konstatovao je da se do sada u istoriji nikome nije desilo da pobedi Rusiju i poručio svojim kolegama da krenu da pregovaraju o miru.

„Imam pragmatično pitanje: svi ste uvereni da c´emo zajedno sa SAD pobediti Rusiju. Ali da li imamo i alternativu B? A šta ako ne pobedimo Rusiju? Do sada u istoriji nikome to nije uspelo. Šta c´e se dalje dešavati?“, upitao je on.


On je podsetio svoje zapadnoevropske prijatelje da su njihovi očevi i dedovi ubili oko 20 miliona Slovena – Rusa, Ukrajinaca, Belorusa, Srba… i kao bonus 6 miliona nevinih Jevreja u borbi protiv Rusije tokom Drugog Svetskog rata.


„Šta mislite koliko c´e Ukrajinaca i Rusa biti ubijeno pre nego što se ovaj rat završi? Ali verovatno vas nije briga. To jednostavno imate u genima“, poručio je Radačovski.


On je na kraju pozvao evroposlanike da, kako je rekao, prestanu sa ludilom, jer c´e se na kraju ugušiti tom slovenskom krvlju.
„Pregovarajmo o prekidu neprijateljstava, pregovarajmo o miru! A izgovori – Hitler, Putin, Napoleon – su neprihvatljivi. U suprotnom, svi c´emo se međusobno poubijati, kao zečevi“, zaključio je slovački evroposlanik.

Danas objavljeno

Zaharova: Kijev se ruga i ismijava nad pravoslavljem dok Zapad ćuti

M.

Okupljanje Srba u Zubinom Potoku zbog hapšenja sugrađanina

M.

Haos u Izraelu: Na ulicama rijeke ljudi, policija koristila vodene topove

M.

Ostavite komentar