18. Jula 2023.

A sada nešto sasvim drugačije: Hyundai otkrio novi Santa Fe FOTO

Korejski proizvođač objavio je prve fotografije i tehničke detalje nove generacije SUV-a Santa Fe.

Kompanija Hyundai Motor danas je obelodanila radikalno transformisani, potpuno novi Santa Fe.

Ovo je peta generacija korejskog SUV-a srednje veličine, oblikovana, kako kažu u kompaniji, “na osnovu mnoštva podataka u vezi sa najnovijim trendovima u načinu života na otvorenom”.

Foto: Hyundai promo

Za prvu potpunu izmenu Santa Fe modela od 2018. godine, Hyundai je zauzeo nekonvencionalan pristup, oslanjajući se na tip dizajna zasnovan na životnom stilu kako bi se maksimalno povećao kapacitet zadnjeg dela za teret i bolje prilagodio aktivnostima na otvorenom, ali i onima u gradu.

Kao rezultat toga, novi model ima robustan dizajn eksterijera i prostranu, raznovrsnu unutrašnjost koja proizilazi iz njegovih uvećanih vrata prtljažnika, “pružajući korisnicima prostor nalik na terasu kad god i gde god im je potreban”.

Foto: Hyundai promo

Hyundai objašnjava da su prednja svetla u obliku slova H u skladu sa H-motivom dizajna donjeg dela prednje strane kako bi se poboljšala vizuelna potpunost. Elementi dizajna u obliku slova H reinterpretiraju Hyundaijev “H” amblem.

Gledano sa strane, tu su produženo međuosovinsko rastojanje, oštro definisani lukovi točkova, skraćeni prednji prepust i felne od 21 inča, što sve daje ovom SUV-u robustan, avanturistički izgled.

Foto: Hyundai promo

Definisan svojim većim vratima prtljažnika, zadnji deo vozila je jednostavniji, balansirajući celokupni spoljašnji dizajn.

Zadnja svetla u obliku slova H su u skladu sa prednjim H farovima “kako bi se stvorila harmonija i pružio prepoznatljiv Santa Fe utisak na putu, danju ili noću”.

Foto: Hyundai promo

Prefinjena unutrašnjost je u kontrastu sa snažnom spoljašnjošću. Dizajn enterijera naglašava horizontalne i vertikalne linije, sa H-motivom primenjenim na instrument tabli i ventilacionim otvorima kako bi se “poboljšao osećaj otvorenosti i stvorio jedinstven senzibilitet”.

Enterijer novog Santa Fea ilustruju razne visokotehnološke karakteristike, uključujući panoramski zakrivljeni ekran i dvostruki bežični punjač.

Zakrivljeni ekran povezuje digitalni klaster od 12,3 inča i infotainment sistem poboljšavajući vozaču vidljivost dok istovremeno pruža osećaj luksuza, ističu u Hyundaiju.

Foto: Hyundai promo

Novi SUV uključuje i niz održivih materijala. Obloga tavanice poput antilopa, patosnice i nasloni sedišta u drugom i trećem redu napravljeni su od reciklirane plastike, dok su obloge instrument-table i vrata napravljene od ekološki prihvatljive veštačke kože.

Boje enterijera i eksterijera, inspirisane prirodnim svetlom, ističu jedinstveni stil vozila.

Potpuno novi Santa Fe imaće zvaničnu svetsku premijeru u avgustu na Hyundai YouTube kanalu.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare