3. Aprila 2024.

Amerika umiješana? Kirbi: “Besmislica”

Sjedinjene Američke Države saopštile su danas da nisu bile umešane u izraelski vazdušni napad na kompleks iranske ambasade u sirijskoj prestonici Damasku.

Portparol za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi odbacio je kao “besmislicu” optužbe Irana o odgovornosti SAD za bombardovanje u ponedeljak i upozorio da će Vašington odgovoriti na svaki mogući uzvratni napad.

Kirbi: Zaštitu vojnih objekata u Iraku i Siriji shvatamo veoma ozbiljno

Napad na ambasadu u Damasku preti da eskalira dugogodišnji sukob između Izraela i Irana i njegovih proksi milicija koji se intenzivirao od izbijanja rata između Izraela i Hamasa u Gazi u oktobru.

Kao odgovor na američku podršku Izraelu, milicije koje podržava Iran gađale su američke vojne baze u Iraku, Siriji i Jordanu, iako takvih napada nije bilo od početka februara nakon američkih odmazdi.

“Mi veoma ozbiljno shvatamo zaštitu vojnih objekata u Iraku i Siriji i učinićemo sve što možemo da zaštitimo naše trupe“, dodao je Kirbi.

Pentagon: Izraelci nas nisu obavestili o svom napadu ili meti napada u Damasku

Portparolka Pentagona Sabrina Sing rekla je da Izrael nije imao unapred upozorenje o napadu na iransku ambasadu u glavnom gradu Sirije.

Izraelci nas nisu obavestili o svom napadu ili meti njihovog napada u Damasku“, rekao je Sing.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare