2. Aprila 2024.

Buker ponovo na 50+ protiv Pelikansa, Ejton promašio pobjedu

Devinu Bukeru očigledno prijaju utakmice protiv Nju Orleans Pelikansa.

Plej Finiksa je u pobedi njegovog tima upisao 52 poena,  što je peti najbolji učinak u karijeri. Buker je logično bio najzaslužniji za pobedu njegovog tima od 124:111, posle koje su Sansi dospeli na šesto mesto zapadne konferencije. 

Devin je prvi igrač posle Vilta Čemberlejna koji je imao učinak preko 50 poena na tri utakmice zaredom protiv istog rivala. 

Sem Bukera koji je imao svoje veče, Kevin Durent je utakmicu završio sa 20 poena, dok je zapaženu rolu imao Jusuf Nurkić koji je upisao novi dabl-dabl sa 19 poena i isto toliko skokova. 

Na drugoj strani u ekipi Nju Orleansa, Zajon Vilijamson je imao zapaženi učinak sa 30 poena.

Da će ovo biti još jedna dobra utakmica Devina Bukera videlo se još posle prvog perioda kada je ubacio 24 poena iz svega devet šuteva iz igre. Posle ove četvrtine Finiks je imao ubedljivu prednost od 46:28, koju su održavali sve do kraja meča. Uspeli su Pelikansi da malo spuste razliku sredinom trećeg kvartala,ali je to sve što su učinili na svom terenu na ovoj utakmici.

Diandre Ejton imao je priliku da prekine seriju poraza ekipe Portlanda, ali je promašio šut za pobedu, pa je Orlando Medžik slavio na kraju sa 104:103.

Ejton je ubacio 20 poena uz 12 skokova, dok je Banton sa 26 bio najefikasniji u timu Trejlblejzersa. 

Na drugoj strani Franc Vagner je predvodio Orlando do ovog  novog trijumfa. Nemac je utakmicu završio sa 20 poena, dok je Vendel Karter imao učinak od 17 poena i 13 skokova. 

Pokazali su reakciju košarkaši Portlanda koji su meč pre ovoga poraženi od Majamija sa čak 60 razlike. Sada su dobro ušli u meč i imali prednost posle prve četvrtine. 

Orlando se vratio sredinom druge i na poluvreme se otišlo sa vođsvom domaćih košarkaša.

U tom ritmu je Orlando igrao i u drugom poluvremenu kada je Karter svojom serijom poena prvi put doneo dvocifrenu prednost svom timu. 

Uspeo je Portland da se vrati i zakuva finiš meča, iako su domaći na tri minuta do kraja imali prednost od 102:93, na kraju je sve stalo na poslednji napad koji nije iskoristio Ejton tako da je Orlando odneo pobedu na ovom meču koja je bila stota za trenera Medžika Džamala Mozlija. 

Nije bilo prevelike drame na utakmici Indijane i Bruklina, jer su Pejsersi slavili sa 133:111.

Do ove pobede Indijanu je vodio Tajriz Halibarton koji je ubacio 27 poena uz 13 asistencija, Paskal Sijakam je na ovom meču ubacio 15 poena, dok se Obi Topin zaustavio na 14.

Zapaženu rolu je imao i Džejlen Smit, koji je u trenutku isključenja zbog nesportskog faula imao 17 poena. 

Kod Bruklina Kem Tomas je bio najbolji sa 22 poena. 

Dominirala je Indijana na ovom meču, pa je tako posle prvog perioda imala prednost od 43:27, dok je ta razlika do poluvremena narasla na 75:47. 

U drugom delu meča Indijana je posle treće četvrtine još povećala prednost, dok je Bruklin uspeo da malo ublaži poraz boljom igrom u poslednjoj četvrtini.  

NBA:
Finiks – Nju Orleans 124:111
Atlanta – Čikago 113:101
Bruklin – Indijana 111:133
Memfis – Detroit 110:108
Portland – Orlando 103:104
Boston – Šarlot 118:104

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare