25. Marta 2024.

Zvaničnica SAD optužila IDF da seksualno zlostavljaju Palestinke

Brigadni general Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Amir Avivi sastao se sa osobom zaduženom za izraelsko-palestinske odnose u američkom Stejt departmentu, koja je optužila Izrael da je “sistematski” seksualno zlostavljao Palestinku Afaf, njenu ćerku Zejnab i

Avivi je u intervjuu za 103FM kazao da je to bio sastanak koji ga je potresao, preneo je Džeruzalem post.
“Sedeli smo tamo, razgovarali o situaciji, i odjednom je ona optužila Izrael da sistematski seksualno zlostavlja palestinske žene”, rekao je on.

Avivi  je rekao da to nema veze sa realnošću i da bi, da zaista postoji takav fenomen, mediji izveštavali o tome.

“Želeo sam da postoji veća svest…u američkom Stejt departmentu o tome šta se zaista dešava. Na kraju sam otišao sa osećajem da jednostavno ne razgovaraju sa nama i ne prenose bilo kakve informacije”, kazao je on.

Prema njegovim rečima, kada dođe do susreta sa zvaničnicom Stejt departmenta koja je zadužena za izraelsko-palestinske odnose, svaka reč koju ona izgovori je zvanični stav SAD. 

“Na kraju krajeva, ona je vladin zvaničnik. Kada kaže, na primer: ‘Niste pružili dokaze da Hamas krade humanitarnu pomoć i izgladnjujete stanovništvo’, o čemu ona priča? Portparol IDF svaki drugi dan pokazuje (dokaz) da Hamas krade hranu”, naglasio je Avivi.
 

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare