22. Marta 2024.

Maestralne asistencije nisu sve od Jokića: Od vrh table, pa u koš – može 

Veče puno momenata za TV špice je imao Nikola Jokić u pobedi nad Njujork Niksima (113:100) protekle noći u NBA ligi.

Dve asistencije bez gledanja su pokupile najviše pažnje, ali daleko da je to bilo sve što smo videli od srpskog centra.

Možda i važnije od ta dva dodavanja za koš su bili poeni koje je sredinom poslednje deonice postigao na netipičan način.

Mučio se Ajzea Hartenštajn da sačuva Jokića čitav meč, pa tako i u ovoj situaciji. Niko ne može ni da ga krivi kada se vidi šta je Jokić pogodio.

Pri rezultatu 98:92 za Nagetse visoko je izbacio loptu preko centra Niksa i poentirao uz faul. Realizovao je i dodatno slobodno bacanje i tako odveo svoj tim na skoro pa dvocifrenu prednost.

Posle meča je govorio o tom duelu, kada je upitan je da li takve šuteve treba uvežbavati na treninzima.

“Ne toliko. Mislim da treba da radiš na raznim šutevima koje obično uzimaš. Osetio sam njegovu ruku na mojim leđima. Pomislio sam da je to faul i da samo šutnem i pokušam da pogodim”, rekao je Jokić i dodao:

“To je instinkt verovatno. Kada razmislite o tome, to je običan šut samo sa većim lukom. Obično ne šutiram preko table, ali sa visokim lukom. Kada razmislite, to je običan šut samo preko table.”

Jokić je bio i najzaslužniji za pobedu upisavši 22. tripl-dabla u sezoni, do kog je stigao sa 30 poena (12/23 iz igre), uz 14 skokova i 11 asistencija i tek jednom izgubljenom loptom.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare