25. Januara 2024.

Lupili su šamar dvoru: Megan i Hari ponovo na meti kritika 

Megan Markl i princ Hari izazvali su pravu senzaciju pojavom na premijeri filma o Bobu Marliju na Jamajci.

Njihov neočekivani dolazak ocenjuje se kao kontroverzan, budući da su odabrali posetu zemlji koja planira referendum o prekidu veza s britanskom monarhijom.

Putovanje Megan i Harija u Kingston na premijeru filma “One Love” o Bobu Marliju izaziva nelagodu u britanskoj javnosti, s obzirom na Jamajčane koji se zalažu za odbacivanje monarhije. Autor “Endgame” Omid Skobi primećuje da osmesi para tokom susreta s premijerom Jamajke, Endruom Holnesom, ostavljaju sasvim drugačiji utisak u poređenju s Kejt i Vilijamom.

Fil Dampijer, stručnjak za britanski dvor, smatra da je njihov dolazak u trenutku kada princ Čarls ide pod nož i kada se Jamajka buni protiv monarhije, nedostatak empatije. Harijeva prisutnost na dodeli nagrada na Beverli Hilsu dodatno je stavila pod lupu njegove komentare o ocu, kralju Čarlsu.

“Iako kraljevska porodica insistira da je odluka o republici stvar svake zemlje, odluka Barbadosa bez referenduma na kraju kraljičinog života bila je tužna. Najavljeni referendum na Jamajci gotovo sigurno će voditi ka odvajanju od monarhije”, rekao je Dampijer, prenosi Dejli Mejl.

Dok je Kejt Midlton u londonskoj bolnici nakon operacije abdomena, Megan i Hari izražavaju svoje posebne veze s Jamajkom, gde su boravili 2017. zbog venčanja prijatelja, a gde se Megan udala 2011. za prvog supruga Trevora Engelsona.

Sinoć su stigli nasmejani u “Carib Theatre” u Kingstonu, srdačno pozdravljajući glumce i zvaničnike. Hari se grlio sa Zigijem Marlijem, sinom legendarnog Boba Marlija, koji je takođe bio uključen u produkciju filma. Sve u svemu, njihovo prisustvo na premijeri ostavlja trag, bilo da je reč o modnim izborima ili političkim implikacijama.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare