20. Januara 2024.

Stiže li nam nova promjena: Objavljena prognoza do utorka

Jutros je u BiH bilo pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabim snijegom.

U jutarnjim satima i prije podne snijeg u centralnim i istočnim područjima Bosne i većem dijelu Hercegovine. Na krajnjem jugu se očekuje kiša ili susnježica.

U drugom dijelu dana širom zemlje postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar u većem dijelu Bosne slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu do 8 stepeni.

Meteorolozi za sutra prognoziraju pretežno sunčano vrijeme. Vjetar u većem dijelu Bosne slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura.

Jutarnja temperatura većinom između -12 i -5, na jugu zemlje od 0 do 4, a najviša dnevna temperatura uglavnom između -2 i 3, na jugu zemlje od 5 do 8 stepeni.

Slično vrijeme i u ponedjeljak. Naoblačenje sa zapada tokom noći na utorak. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura većinom između -12 i -5, na jugu do 2, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 0 i 5, na jugu zemlje do 9 stepeni.

Naoblačenje sa zapada stiže u utorak, a usloviće susnježicu ili snijeg. U nizijama će padati i kiša, pogotovo na jugu i sjeveru zemlje.

Vjetar u većem dijelu Bosne slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura većinom između -3 i 1, na jugu do 4, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 0 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare