15. Januara 2024.

Prave domaćice znaju ovaj trik za šlag: Kako da napravite idealnu domaću smjesu

Teško je zamisliti bilo koji kolač ili tortu bez šlaga, jer nijedna poslastica bez njega ne bi bila tako ukusna, a znate li kako da napravite domaći šlag?

U današnje vreme na tržištu postoje razne vrste šlaga, ali najbolje je kada pripremite domaći, koji ne sadrži nikakve dodatne aditive i štetne sastojke.

Šlag možete napraviti baš po vašem ukusu, sa dodacima poput ekstrakta vanile ili rumom, pa pročitajte šta vam je za to potrebno.

Sastojci:

1/4 šolje hladne vode

10 grama želatina u prahu

1 šolja mleka

1/2 kašike ekstrakta vanile

1/4 šolje šećera u prahu

Priprema:

U posudu stavite mleko i dodajte mu ohlađen želatin i razradite mućkalicom. Dodajte šećer u prahu, ekstrakt vanile i liker po želji. Mešajte mućkalicom, ostavite desetak minuta, a zatim mikserom umutite smesu dok ne dobijete šlag.

Poslužite šlag ga uz poslasticu po želji ili uz voćnu salatu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare