5. Januara 2024.

Otpečaćeni dokumenti o Epstinu: Klinton prijetio novinarima da ne pišu o trgovini ljudima za seks

Bivši američki predsjednik Bill Klinton zaprijetio je magazinu Vanity Fair kako bi ih odgovorio da ne pišu o navodnoj trgovini ljudima za seks bivšeg holivudskog producenta Džefrija Epstina, tvrdi jedna od osoba koja je pokrenula tužbu protiv Epstina.

U sudskim dokumentima koji su otpečaćeni u četvrtak, Virdžinia Žifre tvrdi da je Klinton ušao u redakciju magazina i izvršio pritisak da ne pišu o “njegovom dobrom prijatelju Dž.E.”, piše britanski Independent.

Portparol bivšeg urednika magazina Grejdon Karter demantovao je za Daily Telegraph ove tvrdnje, naglasivši da se incident “kategorički nije dogodio”, ističe ovaj britanski list.

“Novootkriveni dokumenti potiču iz tužbe za klevetu koju je Žifreova pokrenula protiv Gilejn Maksvel, Epstinove bivše djevojke i osuđenog trgovca ljudima za seks 2015. godine.

Otpečaćeni dokumenti o Klintonu potiču iz imejla iz maja 2011. novinarki Šeron Čurčer, koja je tada radila za Mail on Sunday, u kojoj se raspravlja o najboljem načinu da se objave tvrdnje gospođe Žifre.

“Kada sam juče istraživala priču oko VF, zanimalo me šta bi oni mogli htjeti da napišu o meni s obzirom da je B. Klinton ušao u VF i zaprijetio im da ne pišu članke o trgovini seksom o njegovom dobrom prijatelju Dž.E.”, napisala je Žifreova.

“Neki bivši novinari Vanity Faira ranije su tvrdili da je sam Epstin vršio pritisak na gospodina Kartera da ne istražuje njegova nedjela, iako je gospodin Karter to osporio”, navodi se u članku Idependenta.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare