5. Januara 2024.

Zvezda razbila Partizan u Areni i vratila se u igru za plej-in Evrolige

Ekipa Janisa Sferopulosa revanširala se crno-belima s kamatom u meču 19. kola Evrolige

Košarkaši Crvene zvezde želeli su da se revanširaju Partizanu za poraze u “večitom” derbiju u ranijoj fazi sezone i to su uradili sa kamatom, pobedivši 88:72 u meču 19. kola Evrolige.

Ekipa Janisa Sferopulosa odigrala je gotovo perfektnu utakmicu, dominiravši od prvog do poslednjeg minuta i nijednog trenutka ne dovodivši u pitanje njihovu drugu uzastopnu pobedu u Evroligi.

Nošeni čak šestoricom igrača sa dvocifrenom učinkom, crveno-beli su već u prvom poluvremenu uspeli da stignu do 20 poena prednosti kada su poveli 36:16, dok su na poluvreme otišli sa “plus 21” (50:29).

Bio je to jasan pokazatelj da se Zvezda ne šali i da će Partizan imati izuzetno težak posao u nastavku. Samo u jednom trenutku na tri i po minuta pre kraja meča su uspeli crno-beli da se “spuste” na devet poena zaostatka, ali i to je bilo kratkog daha.

Jednostavno, igra Zvezde u napadu kažnjavala je sve ranjivosti pod košem, naročito kada je Frenk Kaminski bio na parketu, dok je odlično funkcionisao i šut za tri – 11/25 za Zvezdu, spram Partizanovih 6/22.

Kada se na sve doda i 16 izgubljenih lopti ekipe Željka Obradovića, Zvezda je uspela da sve to ukomponuje u ubedljiv trijumf.

Zvezdu je sa 16 poena predvodio Nemanja Nedović, po 14 su ubacili Fredi Gilespi i Rokas Gedraitis, Miloš Teodosić 13, dok su dvocifreni bili i Adam Hanga sa 11 i Jago dos Santos sa 10 poena.

U Partizanu je Kevin Panter ubacio 17 poena, Pi-Džej Doužer 12, a Frenk Kaminski i Džejms Naneli po 11 poena, dok je Bruno Kaboklo brojao do 10.

Partizan je sada 11. na tabeli sa učinkom 10-9, dok je Zvezda na 13. poziciji sa skorom 8-11 i konačno su nešto bliže 10. mestu, koje ove sezone vodi u plej-in.

RTbalkan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare