1. Januara 2024.

Kim Džong Un poručio: Spreman sam da potpuno uništim Vašington i Seul

Ako Sjedinjene Države i Južna Koreja izaberu put vojne konfrontacije protiv Severne Koreje, iskoristićemo ceo svoj arsenal protiv njih, upozorava severnokorejski lider

Severna Koreja će bez i najmanjeg oklevanja zadati smrtonosni udarac i uništiti prestonice neprijatelja, koristeći ceo svoj raspoloživi arsenal, ako Sjedinjene Države i Južna Koreja izaberu put vojne konfrontacije protiv naše zemlje, izjavio je severnokorejski lider Kim Džong Un, prenosi Korejska centralna novinska agencija (KCNA).

Kim je na sastanku sa komandantima severnokorejske vojske saopštio da opasnost od oružanog sukoba na Korejskom poluostrvu “brzo postaje realnost zbog poteza neprijateljskih snaga, uključujući SAD” i da takva situacija nalaže Severnoj Koreji da još više “zaoštri mač” kako bi se zaštitila.

“Ako se neprijatelj opredeli za vojnu konfrotaciju moramo mobilisati sva najmoćnija sredstva da im zadamo smrtonosni udarac i potpuno ih uništimo”, kazao je Kim.

Severna Koreja je od 2022. godine sprovela više od 100 raketnih testova, a SAD i Južna Koreja su u istom periodu intenzivirali svoje zajedničke vojne vežbe.

Pjongjang takođe nastoji da ojača svoje odnose sa Kinom i Rusijom i time blokira napore Vašingtona i njegovih partnera u Savetu bezbednosti UN da pooštri sankcije UN Severnoj Koreji zbog njenih testova naoružanja.

RTbalkan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare