25. Decembra 2023.

Osmi protest koalicije “Srbija protiv nasilja”, pridružili im se studenti

Pristalice koalicije “Srbija protiv nasilja” (SPN) okupile su se večeras ponovo ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK) u Beogradu, a saobraćaj u Ulici kralja Milana je blokiran, prenosi Tanjug.

Njima su se pridružili i studenti, koji su danas protestovali ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) i tražili da im se omogući uvid u birački spisak, a zbog čega je šest sati bio blokiran saobraćaj u Ulici kneza Miloša, Nemanjinoj, Birčaninovoj.

Predstavnici koalicije SPN istakli su da su ispred RIK-a kako bi podržali kolege koji štrajkuju glađu osam dana i ponovili svoje zahtjeve koji se odnose na ponavljanje izbora.

Jedan od nosilaca liste Miroslav Aleksić rekao je da je juče kandidat te liste za gradonačelnika Beograda Vladimir Obradović “samo želeo da se sa balkona Skupštine grada obrati učesnicima protesta, ali da mu to nije dozvoljeno”, prenosi Tanjug.

Predstavnici liste “Srbija protiv nasilja” su rekli da, ukoliko njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni, protest održe i sutra u 18 časova.

Na skupu su predstavnici koalicije SPN Dragan Đilas, Miroslav Aleksić, Aleksandar Jovanović Ćuta, Janko Veselinović, Pavle Grbović, Radomir Lazović.

Predstavnici koalicije podržali su danas protest grupe studenata održan ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Vlade Srbije, tokom kojeg su studenti najavili da će podnijeti novi zahtjev u kome će od svih lokalnih samouprava tražiti da im omoguće uvid u biračke spiskove i da će im dati rok do srijede.

Jučerašnje proteste obilježili su neredi. Zbog toga je danas zasjedao i Biro za koordinaciju službi bezbjednosti.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare