24. Decembra 2023.

Partizan poražen u Zadru

Košarkaši Partizana u 13. kolu ABA lige poraženi su od ekipe Zadra u dvorani “Krešimir Ćosić” rezultatom 84:68

Crno-beli su tako doživeli četvrti poraz u regionalnom takmičenju i sada su na učinku od devet pobeda i četiri poraza.

Sa druge strane ekipa Zadra je došla do sedme pobede, koja uz to ima i šest poraza.

Najefikasniji u timu Partizana je bio Tristan Vukčević sa 16 poena (3/5 za tri), Zek Ledej je bio blizu dabl-dabl učinka sa 11 poena i šest skokova, dok je uz njih dvojicu dvocifren još bio i Pi Džej Doužer sa deset poena.

Kod Zadra je još jednu dominantnu partiju pružio Luka Božić. Prošlogodišnji MVP je utakmicu završio sa 26 poena, a bio je na granici tripl-dabla jer je imao po devet skokova i asistencija, sem Božića i Darijo Drežnjak je imao najbolju utakmicu u ovoj sezoni, jer je aktulenom šampionu ABA lige ubacio 25 poena. Marko Ramljak je takođe imao dvocifreni učinak jer je dodao 15 poena.

Bila je još u rukama i nogama košarkašima Partizana utakmice duplog kola Evrolige, te su zbog toga imali jedan spor start meča, koji su košarkaši Zadra nošeni punom dvoranom Krešimir Ćosić znali da iskoriste i od starta meča steknu prednost koju do kraja meča nisu ispuštali.

Odmah je Zadar krenuo da koristi igru Luke Božića ispod koša koga crno-beli nisu mogli da brane, raspoložen je bio i Darijo Drežnjak, kao i Arijan Lakić koji je pogodio prvu trojku na meču.

Partizan se mučio sa šutem iz daljine, crno-beli su posle deset minuta košarke ubacili svega jednu trojku i domaći su stekli prednost od 13:8. Uspeo je Partizan na krilima Tristana Vukčeviča da se primakne na 15:13, ali je Zadar serijom poena posle prve četvrine imao prednost od 20:13.

U drugoj četvrtini nastavio je Zadar da povećava svoju prednost, dosta su crno-beli srljali u napadu gde su neke napade prebrzo rešavali i to uslovilo da Zadar posle 16 minuta igre prvu put dođe do dvocifrene prednosti. Partizan je uspeo da dođe do kakve takve igre u napadu, gde su pogodili tri trojke, najistaknutiji je bio Tristan Vukčević koji je prvo poluvreme završio sa osam poena, a crno-beli su bili na minusu od 13 poena 47:34.

Treći period meča je bio i presudan kada je ova utakmica u pitanju.

Partizan je u drugo poluvreme ušao sa dosta više energije u odbrani, gde je bio veoma agresivan na lopti, i gde je na drugoj strani ušao trojkom Zeka Ledeja. Upao je Zadar u seriju loših napada, posle trojke Drežnjaka čak više od pet minuta su bili bez poena, ali taj period Partizan nije iskoristio da se dodatno približi i odvede utakmicu u svom smeru.

Tako su crno-beli od minus 12 uspeli da prepolove prednost domaćih na 52:46, i to je sve što su uspeli da urade. U nekim trenucima su bili brzi i nestrpljivi i tako su možda nisu mogli da odigraju nekad smirenije, a tu je i izostao učinak Kevina Pantera za koga se vidi koliko je bitan za celu ekipu. Kapiten Partizana je utakmicu završio sa svega šest poena.

Drežnjak je vratio prednost Zadra posle nove trojke i domaći su ponovo bili na plus deset, i tu deluje da je Partizan ispustio priliku da se vrati u utakmicu i dođe do pobede

To je bio početak kraja za Partizan koji je u poslednjem periodu bio kao topovsko meso, jer je kako je vreme teklo samo sve brže klizio u novi poraz u ABA ligi.

Sve više se povečavala prednost Zadra, Božić je na pravi način koristio to što je Kaboklo imao problema sa faulovima i tako lagano dolazio do poena ispod koša. Možda veći problem od poraza su povrede Doužera i Smailagića koji su zbog povrede zgloba i kolena morali da se presele na klupu, i više se nisu vraćali na teren.

Zadar je u poslednjem periodu imao i 20 razlike, Partizan je nekim kratkim serijama poena uspeo da spusti prednost Zadra do konačnih 84:68.

Partizan je tako posle prekid serije pobeda u Evroligi, prekinuo i u ABA ligi, gde će u sledećem kolu igrati protiv Mornara u Baru.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare